Фудбал Фудбал/Вести

Božović: Ostanak svih igrača je “pojačanje”

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

U ponedeljak, 11. januara, šef stručnog štaba Crvene zvezde, Miodrag Božović, održao je „prozivku“ prvotimaca, a potom i prvi trening u 2016. godini.

Na taj način, za fudbalere Crvene zvezde i zvanično je počeo pripremni period za prolećni deo sezone 2015/16.
Miodrag Božović je u svom prvom ovogodišnjem obraćanju pred novinarima najpre svima poželeo mnogo uspeha u 2016. godini.
– Želim najpre svima da vam čestitam Novu godinu, uz najlepše želje. Nadam se boljoj saradnji, tokom prethodne godine smo imali neke nesporazume koje, što se mene tiče, možemo i ostaviti u prethodnoj godini. Ja lično sam se odmorio, a čak sam se i zaželeo rada.
Zvezdin trener je otkrio i šta je rekao igračima prilikom prvog susreta.
– Poželeo sam im da ih prati sreća i zdravlje, i njih i njihovim porodicama. To je najvažnije u životu. Ovo je, uprkos svemu, mlada ekipa, a timu smo priključili i nekoliko omladinaca, mislim da će to njima mnogo značiti jer će raditi sa prvim timom i osetiće atmosferu koja vlada u ekipi. Zvezda mora da se finansira sama i da sama stvara igrače, samim tim uvek mora da pruža šansu fudbalerima iz svog podmlatka, i zato ćemo pokušati da što je moguće više forsiramo Zvezdinu decu.
Luis Ibanjez, Bruno Matos, Hugo Vieira i Džošua Parker nisu bili prisutni na prvom sastanku, ali Grof ističe da je njihovo kašnjenje opravdano. O potencijalnim pojačanjima, Zvezdin trener nije mnogo govorio.
– Nekoliko igrača nam je interesantno, ali ne želimo da licitiramo imenima kako ne bi pravili od svega reklamu, i nama samima zadali probleme. To što smo uspeli da zadržimo sve igrače na okupu možemo smatrati kao jedan vid pojačanja. Za nas kao klub je velika čast što smo uspeli da prodamo igrača jednom Liverpulu, kao i to što on ostaje do juna. Život je takav, igrači se moraju planski prodavati, moraju se stvarati novi, kako bi klub zabeležio neke rezultate i u Evropi – istakao je Božović, uz napomenu da je put do evropskih takmičenja još uvek dug.
– Najpre moramo da budemo prvi na tabeli. Кao ozbiljan klub ne smemo sebi da dozvolimo opuštanje. Кada i matematički obezbedimo titulu, razmišljaćemo o Evropi – rekao je Božović.
Na pitanje novinara koje se ticalo Vukašina Jovanovića i njegovog potencijalnog odlaska iz Crvene zvezde, Miodrag Božović je imao kratak odgovor:
– Nema od toga ništa.
Fudbaleri Crvene zvezde će u četvrtak otputovati u Кopar na prvu fazu priprema, a tamo će odigrati dve pripremne utakmice.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама