Košarka

Kinzi: Moramo čvršće, treba nam vremena

Izvor: Mondo

“Mnogo talenta je u ovom timu. Imamo još mnogo da uradimo”, rekao je Amerikanac posle poraza od Fenera.

U trećoj različitoj dvorani, Fenerbahče je treći put ove sezone nadigrao Zvezdu, i to bez računanja pripremnog turnira u Zadru, na kojem je tim Željka Obradovića takođe slavio.

Crveno-beli i njihovi navijači videli su ovog petka kako igra jedan od najjačih evropskih timova, koji je u okršaju sa šampionom Srbije i Jadrana demonstrirao klasu i snagu.

Kada bi Zvezda odigrala dobro – Fener je nalazio način da “reši” zamku. Kada je Zvezda ulazila u “prazne” minute i periode dekoncentracije, gosti iz Turske su ih koristili bez greške.

Tarens Kinzi nije hteo da odmah posle meča analizira igru svog tima.

Ne bih sada ulazio u detalje i osvrtao se na to koliko smo minuta odigrali bez pogotka. Samo znam da moramo da igramo mnogo čvršće“, prvo je što je rekao Amerikanac.

Kako vidi nastavak borbe u Top 16 fazi?

Ne može se predviđati. Moramo da idemo iz meča u meč i sada nam je sledeći meč ABA lige najvažniji. Kada se to bude završilo pripremaćemo se za sledećeg rivala“.

Kinzi je deo Zvezdinog tima devet dana. Upitan za svoju formu i adaptaciju na sistem, traži strpljenje.

Osećam se sve bolje i bolje. I dalje imam još mnogo da uradim. Moram da se upoznam sa svima, oni moraju da se upoznaju sa mnom. Mnogo je talenta u ovom timu. Mladi momci jako naporno rade i treniraju i potrebno je vreme da se sve kockice slože i da odigramo svih 40 minuta na visokom nivou.

Navijačima je zahvalio na podršci, vrativši akcenat na teren.

Navijači su navijači. Može biti nula navijača na tribinama, može ih biti milion, sjajan je osećaj biti na terenu, takmičiti se, boriti se… Večeras su zaista bili sjajni. Pružili su nam veliku podršku i jako cenimo sve što rade za nas“, podvukao je Amerikanac.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama