Košarka Košarka/Najava utakmica

Najava utakmice: Crvena zvezda Telekom – Cedevita

Autor: CZBG

Nakon prve utakmice u Top 16 fazi Evrolige i tesnog poraza u Isanbulu od Efesa, košarkaše Crvene zvezde Telekom očekuje veoma važan duel 18. kola ABA j.t.d. lige protiv zagrebačke Cedevite.  Pre svega važnost ove utakmice je borba za što bolju poziciju koja garantuje prednost domaćeg parketa u polufinalnoj i finalnoj seriji, ali i prilika da se odmere snage pred važne duele ove dve ekipe u E grupi Top 16 faze Evrolige.

Nakon večerašnje pobede Budućnosti protiv Tajfuna, sve su veći izgledi da će Zvezda i Cedevita odmeriti snage u polufinalu regionalne lige. Cedevita je prvi duel u Zagrebu dobila sa košem razlike (74:72), tako da Zvezdi igra svaka pobeda sa 3 i više poena razlike, i time bi naša ekipa (zbog boljeg međusobnog odnosa) imala priliku da pred domaćom publikom ugosti renomiranog rivala u polufinalnoj seriji.

Posao sigurno neće biti ni malo lagan, ali verujemo da su puleni trenera Dejana Radonjića spremni da pokažu najbolje što znaju i donesu radost mnogobrojnim pristalicama crveno-belih boja. Zvezda će u ovaj susret ući jača i za novopridošla pojačanja, Tarensa Kinsija i Vasilija Micića, koji bi trebalo da donesu kvalitet više i pomognu saigračima da u nastavku regionalnog takmičenja, kao i Evrolige, ostavare što bolje rezultate.

Najveću pretnju od strane gostiju puleni trenera Radonjića mogu da očekuju pre svega od Cedevitinih stranaca – Pulena, Vajta i Volkera koji će veliku pomoć imati u Gordiću, Pilepiću, Bilanu i Žoriću, kao i mladom Arapoviću.

Trener Radonjić nema problema sa zdravstvenim stanjem igrača, tako da pored novopridošlih igrača (Micića i Kinsija), može da računa i na sve ostale, izuzev povređenog Luke Mitrovića.

Evo i šta je Zvezdin trener rekao za zvanični sajt kluba:

“Čeka nas evroligaški meč protiv Cedevite, konkurenta za najviši plasman uz Buducnost i Megu, koja se već plasirala praktično u plej of.
Cedevita je ozbiljan protivnik. Ušli su u TOP 6 fazu Evrolige, igraju dobro na oba fronta. Prvi deul u Zagrebu nije za poređenje jer se dosta toga promenilo u sastavima timova, posebno kod nas. Ova pobeda donela bi nam bolji plasman i eventualno drugo mesto na tabeli ABA lige jtd.
Cedevita je i mlada i iskusna ekipa, dižu se i stiču neophodno iskustvo igrajući Evroligu, medutim, uz naše navijače želimo da započnemo 2016.godinu uspešno i pobedom.
Tarens Kinsi je odradio jedan košarkaški trening sa ekipom, motivisan je, dobro radi i videćemo koliko možemo da ga iskoristimo, ali uz svakom slučaju, izlazimo na parket da uz podršku naših navijača, kojih će nadam se biti u velikom broju, bez obzira na ovo vreme, budemo bolji od Cedevite”

Utakmica se igra u ponedeljak, 04.01. od 18 časova u hali Pionir, a sve informacije o kartama za ovu utakmicu možete pročitati OVDE.

Skoči na traku sa alatkama