Фудбал Фудбал/Вести

Katai: Ovo je trofej cele Zvezde

Izvor: Večernje Novosti

Imamo sjajan tim, koji sa nekoliko pojačanja može da se plasira u Ligu šampiona – ističe najbolji igrač Srbije u našoj anketi “Kapiteni biraju fudbalera godine”

 Aleksandar Katai foto: Arhiva VN

U zvezdanoj Zvezdinoj polusezoni, iskočio je Aleksandar Katai i postao najbolji fudbaler u 45. tradicionalnoj anketi našeg lista. Iza sebe, na pristojnom odstojanju (7:4 u glasovima), ostavio je vunderkinda Partizana Aleksandra Živkovića.

– Drago mi je što sam ušao u galeriju velikana “Novosti” po izboru kapitena, što tome donosi posebnu vrednost. Igrao sam dobro i, da budem iskren, nadao sam se malo da mogu da postanem laureat – smireno i skromno priča Katai. – Mislim da je još neko iz Zvezde mogao da bude naj-naj, ali generalno cela ekipa je zaslužila taj naslov.

Vraćamo Kataija u “grčko vreme”, koje je prethodilo srpskom fudbalskom bumu.

– Imao sam u Grčkoj i lepih i ružnih momenata, Olimpijakos me je pozajmio Platanjasu, postigao sam osam golova, imao šest asistencija, dobro se osećao. Vraćen sam sa pozajmice, na pripremama sam odigrao dosta dobro, ali u Olimpijakosu nisu bili zadovoljni. Sledila je selidba na Krit, nije mi se posrećilo, za OFI sam samo dva puta ušao za polusezonu…

Posrećilo se Zvezdi, ali se Katai odrekao 300.000 evra da bi bio slobodan.

– Zvali su me Lalatović i Terzić, razmišljao sam da li da se vraćam u zemlju ili ne. Ipak, Zvezda je najveći klub u Srbiji, rekao sam sebi, pa sam rešio da krenem opet od nule. Verovao sam u sebe, da nije tako, zar bi bilo normalno da se odreknem tolikog novca.

I, Katai je na “Marakani” dokazao da je pravi igrač, za velika dela.

– Za moje dobre igre zasluge ima čitava ekipa. Trener Božović je sve postavio na svoje mesto, uigrali smo se, i zaista igrali izvanredno. I lepo i efikasno i profesionalno. Mislim da zaista imamo sjajan tim, sa nekoliko pojačanja o kojima se priča, i ako ostanemo na okupu, možemo i do Lige šampiona. Uz malo neophodne sreće, naravno.

A za tako nešto, potrebno je i da Katai predvodi crveno-bele i u narednoj sezoni.

– Ugovor mi ističe u junu 2017. godine, što znači da bih morao da ga produžim, inače ću iduće godine biti slobodan igrač. Voleo bih, naravno, da sa Zvezdom igram u Ligi šampiona ili bar u grupnoj fazi Lige Evrope, ali neću sada da kažem: idem ili ne idem. Videćemo šta će se desiti – sa osmehom konstatuje Katai.

REPREZENTACIJA

DEBITOVAO je Katai i u dresu A reprezentacije.

– Lepo je što sam ispunio i taj san, ali nije baš bio neki debi. Izgubili smo od Čeha (4:1), a pre toga sam bio pozivan i za utakmice sa Albanijom i Portugalijom, ali nisam igrao. Moje je da nastavim da u dresu Crvene zvezde pružam dobre partije, mada uvek može i bolje, i da “nateram” selektora da ubuduće stalno računa na mene. Tek tada ću biti zadovoljan – jasan je Katai.

“DESETKA”
IGRAO je Katai i levo i desno, i u “centrali”, ali koja mu uloga najviše leži?

– Volim da igram “desetku”, da lutam, tražim najbolja rešenja. Mislim ipak da sam najbolje igrao po desnoj strani.

I DAJE I NAMEŠTA

POSTIGAO je jesenas Katai 13 golova, imao 8 asistencija, pa smo ga pitali: koje je vaše najjače oružje?
– Mislim da je to igra jedan na jedan, samo, bolje je da to ne pišete da to ostali ne saznaju – smeje se Katai.
– Sluša me i dribling, imao sam i dosta asistencija, a što se golova tiče, oni dođu uz rad i kada uz sebe imaš dobru ekipu. A Zvezda je moćna.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама