Фудбал Фудбал/Омладински погон

Mladenović: “Rad, red i disciplina”

Autor: CZBG, Kapin D.

Poslednji sati 2015. godine polako prolaze, pa smo s toga zamolili direktora omladinske škole, Dragana Mladenovića, da na samom kraju ove godine sumira stanje mlađih kategorija.

Foto: kurir.rs

CZBG: Dragane,  kako vidš ovu polusezonu mlađih kategorija i da li si zadovoljan?

DM: Polusezona je služila za upoznavanje stanja u kome se omladinska škola nalazila. Sami rezultati bez igrača u prvom timu ne znače ništa. Treneri se upoznaju na nov način rada i naravno da je potrebno vreme da sve to dođe na svoje mesto. Oni koji su tu spremni da to prate biće deo ove priče, a oni koji to  nisu u stanju da prate i neće biti. Rad, red i disciplina moraju biti prisutni u svakom segmentu škole. Uzajamno poštovanje i respekt je obaveza.

Dosta pozitivnih stvari je odrađeno, a biće ih još početkom godine. Infrastruktura je glavni problem i dok god se to ne reši na najbolji način (bolji tereni, još jedan teren, reflektori, tribine, internat), teško ćemo iskoristiti sav talenat koji naša deca poseduju.

CZBG: Da li se planiraju profesionalni ugovori za neke igrače i da li je neko predložen za pripreme prvog tima?

DM: Postoje igrači kojima će biti ponuđeno da potpišu profesionalne ugovore, kao i stipendiske. Naravno da će oni koji potpišu te ugovore biti i predloženi za pripreme prvog tima,  a na šefu (Miodragu Božoviću) je da odluči da li će nekoga povesti ili ne.

CZBG: Dragane, hvala ti na izdvojenom vremenu i želimo ti srećnu Novu 2016. godinu i da ostvariš sve zacrtane planove vezane za tebe, tvoju porodicu i omladinsku školu.

DM: I ja svim zvezdašima želim sve najlepše i najbolje u 2016.  ispred omladinske škole fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Da se malo podestimo učinka mlađih kategorija u ovoj polusezoni:

Omladinci (1998 godište uz nekolicinu starijih) su polusezonu završili na drugom mestu. Na 16 odigranih utakmica (11 pobeda, četiri nerešene i jedan poraz) ostvarili su 37 bodova, a gol razlika je 29:12. Treba uzeti u obzir da je naša ekipa odigrala utakmicu manje u odnosu na Vojvodinu koja ima bod više, kao i u odnosu na Partizan i Čukarički koji imaju bod, odnosno dva boda manje. U ekipi je nekolicina starijih igrača (Mijailović, F.Stanković, Jovanović, Tufegdžić i Platiša), dok je nekoliko utakmica za omladinski tim odigrao i Kovač iz kadeta.

Najbolji strelac je Stefan Cvetković sa sedam golova, dok je kapiten ove ekipe Lazar Tufegdžić. Ekipu s klupe predvodi Konstantin Đurić.

Kadeti (igrači rođeni 1999. godine) su polusezonu završili na drugom mestu. Na 17 odigranih utakmica (11 pobeda, tri remija i tri poraza) osvojili su 36 bodova, uz 37 postignutih i 15 primljenih golova. Prvi na tabeli su kadeti OFK Beograda koji imaju 41 bod, i utakmicu manje od našeg tima, treći je Partizan sa bodom manje od nas, ali i utakmicom, dok Čukarički ima 34 boda.

Najbolji strelci ekipe su Dejan Joveljić i Fedor Galečić sa šest postignutih golova, dok je kapiten ovog tima, Miloš Z. Nikolić. Ekipu sa klupe predvodi Ognjen Koroman.

Mlađi kadeti (2000. godište) su polusezonu završili na prvom mestu sa 43 osvojena boda na 15 utakmica (14 pobeda i jedan remi). Postigli su čak 70 golova, a primili samo pet. Iza njih je Rad sa 35 osvojenih bodova, ali treba uzeti u obzir da se Partizan ne takmmiči u ovom takmičenju.

Najbolji strelac ekipe je Milan Šikanjić sa 15 postignutih golova, prate ga Milan Savić sa 13 i Željko Gavrić sa sedam pogodaka. Ekipu sa klupe predvodi Nikola Puača.

Pioniri (igrači rođeni 2001. godine) su polusezonu završili na trećem mestu sa 27 osvojenih bodova na 11 utakmica (devet pobeda i dva poraza). Postigli su 33 gola, a primili svega tri. Ispred naših pionira su Čukarički koji ima takođe 27 osvojenih bodova, ali bolji međusobni skor, i Partizan sa 30 bodova.

Najbolji strelac ekipe je Njegoš Kupusović sa osam postignutih pogodaka, gol manje postigao je Marko Dedijer, a sledeći je Borisav Burmaz sa četiri gola. Ekipu sa klupe predvodi Nebojša Stamenković.

Mlađi pioniri (dečaci rođeni 2002. godine) završili su polusezonu na drugom mestu sa osvojenih 27 bodova iz 11 utakmica (devet pobeda i dva poraza). Ekipa je postigla 40 golova, a primila deset. Ispred naše ekipe je samo Partizan sa 31 osvojenim bodom, dok Čukarički ima bod, ali i utakmicu manje.

Najbolji strelac ekipe je Stevan Stevović sa devet pogodaka, šest je postigao Andrian Miftaraj, a dva manje, Milan Jovanović. Ekipu sa klupe predvodi Vidak Bratić.

Više detalja možete pročitati OVDE.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама