Кошарка Кошарка/Вести

Trijumfalni završetak! Crveno-beli oduvali Tajfun!

Izvor: Zvanični sajt sportskog društva

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su u Sloveniji ekipu Tajfun Šentjura rezultatom 73:63 (20:21, 19:14, 18:14,16:14) i tako na najbolji način okončali istorijsku 2015. godinu u regionalnom takmičenju.

U poslednjem ovogodišnjem kolu ABA lige J.t.d izbranici Dejana Radonjića savladali su slovenački Tajfun rezultatom 73:63 (20:21, 19:14, 18:14,16:14) pred 2200 gledalaca u areni “Golovec”. Najefikasniji kod crveno-belih bili su Jović sa 14 poena i Gudurić sa 11. U poraženom timu Bratož je postigao 16 poena.

Miler, Cirbes, Dangubić, Jović i Lazić našli su se u startnih pet koji su otvorili utakmicu. U prvoj deonici meča viđena je lepa igra sa obe strane, dosta realizovanih napada i bez prekida. Posle uvodnih sedam minuta igre bilo je izjednačeno 17:17, uz 8 postignutih poena Zvezdinog pleja Stefana Jovića. Do kraja četvrtine Miler je ubacio trojku, a Tajfun serijom 4:0 stigao do prednosti 21:20.

Rotirao je dosta trener Radonjić, što će biti jedna od glavnih stavki usled teškog rasporeda koji očekuje crveno-bele u naredne dve nedelje, i posle 3 minuta nastavka aktuelni regionalni šampion je vodio 26:25. U narednom minutu usledio je i prvi tajmaut na meču zatražen od strane stratega Radonjića, posle serije domaćih košarkaša 5:0. Ispostavilo se kao odličan potez jer je nakon odmora usledila serija 8:0 crveno-belih za novo vođstvo 32:30, a prvi predah za svoj tim zatražio je trener Mihevc. Nastavili su gosti da održavaju prednost i posle trojke Nemanje Dangubića u poslednjim sekundama poluvremena bilo je plus 4, 39:35. Najbolji pojedinac bio je Jović sa 12 poena.

Turbulentan nastavak meča sa dosta preokreta i mini-serija. Najpre je Tajfun prešao u vođstvo, zatim je Zvezda odgovorila serijom 6:0, a potom su domaći vratili istom merom i došli do izjednačenja 47:47, a svoj prvi minut odmora u drugom poluvremenu uzeo je Dejan Radonjić. Serija 10:2, atraktivna blokada Milera i sjajne asistencije Rebića obeležili su završnicu treće deonice koja je srpskom šampionu donela prvu ozbiljniju prednost 57:49.

Sjajno drugo poluvreme košarkaša Zvezde, prednost je rasla iz minuta u minut, a posle sedam minuta poslednje deonice i trojke uz faul Gudurića bilo je plus 16, 71:55. Uspeli su domaći košarkaši koliko toliko da ublaže poraz, ali jednostavno nisu imali snage a ni vremena da odgovore ekipi Dejana Radonjića koja je na kraju zasluženo slavila rezultatom 73:63.

KK Crvena zvezda Telekom: Rebić 3, Tompson 2, Dangubić 4, Lazić 9, Simanić 2, Tejić, Simonović 4, Gudurić 11, Jović 14+6as, Miler 7+8sk, Cirbes 8, Štimac 9+9sk.

Nikola Rebić:

“Znali smo da dolazimo ekipi koja je potpuno drugačija od one sa kojom smo igrali u prvom delu sezone. Iako su domaćini bili oslabljeni neigranjem glavnog igrača Sandi Čebulara. U prvom poluvremenu smo se mučili, ali je na kraju presudio naš kvalitet. Posle nekih lakih kontranapada, napravili smo razliku . Uskoro sledi početak Top 16 faze i meč u Istanbulu.”

Dejan Radonjić :

“Nismo najbolje otvorili meč, napravili smo puno grešaka, što je Tajfun iskoristio. U drugoj četvrtini smo pojačali odbranu i uspeli da kontrolišemo igru . Slično se desilo i u trećoj četvrtini kada smo pojačali napad. Imamo jedan dan odmora, a onda putujemo u Tursku na meč Top 16 faze Evrolige i tu su trenutno usmerene naše misli.”

Meč prvog kola Top 16 faze Evrolige na programu je u sredu u Istanbulu od 18 časova, a prvi protivnik košarkaša Crvene zvezde Telekom biće Anadolu Efes našeg Dušana Ivkovića.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама