Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Fudbalski klub – rezime jesenjeg dela 2015-2016

Autor: CZBG, Ivan J.

Najlepša bajka ikada ispisana posle Barija i Tokia je ispisana ove polusezone. Konačno je počeo da se igra prelepi fudbal na našem najvećem stadionu. Imali smo mi odlične sastave i pod komandom Slavoljuba Muslina i Valtera Zenge, ali nikada ovako ubedljiv i lep. A za to je najzaslužniji trener našeg kluba, Miodrag Grof Božović. Njegovim dolaskom se moglo naslutiti šta nas čeka.

Čekalo ga je puno posla. Mnogo toga manje kvalitetnog za Zvezdu je trebalo da se ispravi. Bukvalno, sve što je imao jesu naši omladinci, Aleksandar Katai, Savo Pavićević i Aleksandar Luković (koji tada još nije mogao da zaigra). Ostalo je moralo da se dovede, pozajmi ili da se izmisli. Počelo je kockanje tima, ali nas sreća nije poslužila kada smo u prvom kolu pretkvalifikacija Lige Evrope izvukli kazahstanski Kairat. Izašli smo, bili su bolji realno i izbacili nas rezultatom 4:1. Počeli su tada razni komentari, ubrzo je došlo i prvo kolo srpske lige gde smo dobili 6:2 OFK Beograd a ovdašnje struje i vetrovi su napravili ogroman pritisak kako na igrače, tako i na celi stručni štab. Do tada, u klub su već pristigli Idan Vered (Makabi Haifa), Luis Ibanjez (Dinamo Zagreb), Matos (Novi Pazar), Rendulić (Čukarički) i Hugo Vieria (Torpedo Moskva).

Pritisak koji se napravio u i oko kluba rezultirao je i remijem u Gornjem Milanovcu protiv Metalca, kao i protiv Radničkog iz Niša na Marakani 1:1. Upravo se tu možda i dogodio ključni momenat za dalji nastavak sezone. Puklo je svima na stadionu i pred kraj su krenuli u horsko pevanje: Uprava napolje. Svi su podneli ostavke, činilo se da je u klubu nastao haos, ali je jedan čovek i dalje čuvao pozitivnu atmosferu u svlačionici, naš trener. Dobili smo Voždovac 3:2 posle još jednog preokreta i u toj nedelji dobili našeg atomskog mrava, Srđana Plavšića koji je došao iz subotičkog Spartaka, ali i Marka Grujića u prvih 11.

Sledeći meč na Marakani, derbi protiv Čukaričkog, isto preokret, 3:1 za nas. I opet fenomenalno pojačanje, Donald Mičel iz Mordovije kojeg je neko tamo gurao u ofanzvnog veznog, a Grof mu dodelio ulogu zadnjeg veznog. Davno Zvezda nije dobila igrača koji je tehnički potkovan a da igra na toj poziciji. Samim tim, Grujić je dobio mnogo veću slobodu da krene napred i da pokaže koliki mu je ofanzivni kapacitet. Usledilo je gostovanje u Surdulici, 0:2. Sledeće kolo donelo je i derbi dve prvoplasirane ekipe, dobijen je Javor sa 1:0 i od tada smo ljubomorno čuvali prvo mesto, a razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog je rasla iz kola u kolo. Odrađeno je i gostovanje u Lučanima, laganih 0:3.

Nakon ovog meča je usledila jednonedeljna pauza zbog reprezentacije. U Zvezdu se vratio i Slavoljub Srnić iz Čukaričkog, a tim je otišao na mini pripreme u Sloveniju. Ispostavilo se kao odličan potez jer smo komšije dobili 3:1 u derbiju uz fantastičnu igru celog tima.

[youtube id=”0MMn8Fn5JS4″]

Usledile su samo pobede u prvenstvu, i došlo se do neverovatnog niza od 19 uzastopnih pobeda čime je ova generacija oborila rekorde svojih prethodnika. Jedini neočekivani poraz je došao u kupu od Borca iz Čačka.

Na redu je uprava. Ovaj tim se mora sačuvati i pojačati u prelaznom roku kako bi probali da donesu radost armiji navijača, da se plasiraju u Ligu Šampiona. Stvorena je fantastična hemija između igrača, imamo fantastičnog trenera koji zna šta radi, tako da verujemo da možemo konačno probiti barijeru i ući u LŠ. Ja verujem.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама