Одбојка Одбојка/Вести

Pobeda Crvene zvezde u Nišu

Izvor: Zvanični sajt odbojkaškog kluba Crvena Zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije protiv Niša rezultatom 0:3, po setovima 18:25, 29:31, 18:25.

Crveno-beli su tako nastavili sa serijom utakmica bez izgubljenog seta u domaćim takmičenjima i nalaze se nadomak plasmana na Finalni turnir Kupa Srbije.

Nišlije su pružile snažan otpor šampionu Srbije koji je tek u završnici prvog seta, serijom od 5:0, stigao do ozbiljnije prednosti koju je pretvorio u vođstvo – 18:25.

Naši odbojkaši su imali vođstvo i tokom većeg celog drugog seta i izgledalo je da će lako duplirati svoju prednost. Ipak, domaćini se nisu predavali i uspeli su da izjednače pred kraj seta (24:24). Crveno-beli su stizali do set lopti, odbojkaši Niša do izjednačenja, ali je Zvezda konačno uspela da prelomi set u svoju korist – 29:31.

Domaći tim je u nastavku izgubio ritam igre, što je Crvena zvezda iskoristila. Povela je sa ubedljivih 14:6 i činilo se da će ubrzo stići do nove pobede. Međutim, domaćin je serijom od 5:0 smanjio na samo tri poena zaostatka, ali su odbojkaši Zvezde bili mirni i na kraju su zabeležili maksimalni trijumf – 18:25

Najefikasniji na meču bili su Nemanja Jakovljević i Aleksandar Blagojević sa po 20 osvojenih poena.

U četvrtfinalu Kupa Srbije igraju se dve utakmice. Revanš meč je na programu u subotu 26. decembra od 17 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici u Beogradu.

Propozicijama takmičenja, u slučaju da obe ekipe ostvare po jednu pobedu, plasman u polufinale će izboriti ekipa koja ima bolji set količnik. Ukoliko je set količnik identičan, plasman na Finalni turnir će izboriti ekipa koja ima bolji poen količnik (pojedinačno za svaku utakmicu). U slučaju da je i poen količnik identičan o plasmanu u polufinale će odlučiti “zlatni set”.

Niš – Crvena zvezda 0:3 (18:25, 29:31, 18:25)
Niš – Dvorana: Čair. Gledalaca: 300. Sudije: Janković i Savić. Trajanje meča: 84 minuta.
NIŠ: Pejčić, Kuburović 2, Perović 14, Jelić 4, Stamenković, Stojković 10, Mijalković 11, Angelovski (libero), Ilić 6, Jović 2. Nisu igrali: Rakić i Opačić. Trener: Saša Stefanović.
CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Milutinović 7, Jakovljević 20, Stojsavljević 8, Munćan 5, Blagojević 20, Buculjević 2. Nisu igrali: Okolić, Đurđević, Škrbić, Gmitrović, Veljović. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама