Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Crvena zvezda dočekuje Zadar

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom igraju u četvrtak utakmicu 16.kola ABA lige jtd protiv Zadra u dvorani “Pionir”.
Crveno-beli nisu imali previše vremena da se pripreme za još jednu tešku utakmicu u regionalnom takmičenju, a koliko je ritam za izabranike trenera Dejana Radonjića težak, govori i podatak da su košarkaši Crvene zvezde Telekom u utorak, po povratku iz Podgorice, pravo sa beogradskog aerodroma krenuli na popodnevni trening u dvoranu “Pionir”.
U prvom meču u sezoni, desetkovani šampion ABA lige je slavio u Zadru pred 5000 gledalaca, u vrlo teškoj utamici sa 56:49 , uz 13 poena Marka Simonovića.
Ekipa Zadra je trenutno sedma na tabeli sa skorom od 7 pobeda i 8 poraza, dok su crveno-beli nakon poraza u Podgorici treći sa 11 pobeda i 4 poraza.
Trener Dejan Radonjić na konferenciji za medije pred duel sa hrvatskim predstavnikom, upozorio je da se ekipa nalazi u iscrpljujućem ritmu utakmica, a u goste stiže motivisan protivnik:
“Ekipa Zadra je  i dalje u borbi za gornji deo tabele. Mogli su pobedama kod kuće da budu u još boljoj poziciji za plasman u plej-of. Pokazali su da imaju kvalitet, a uostalom savladali su i Cedevitu kod kuće. Znamo da imaju jaku motivaciju da urade nešto što nam se već desilo na našem parketu ove sezone, ima još dosta da se igra. Ono što mi želimo je da izvučemo maksimum do kraja i da vidimo na kojoj poziciji ćemo biti.  Za tri i po – četiri meseca igra se plej-of i cilj je da tada budemo dobri. Sa koje pozicije – videćemo. Tu je 11 kola, tri ekipe koje se bore za prvo, drugo i treće mesto, neko je u boljoj, neko u lošijoj poziciji, ali mi želimo da izvučemo maksimum iz tih kola” rekao je trener Radonjić.
Meč u dvorani “Pionir” igra se u četvrtak od 15 časova, a ulaz na tribine na poslednji takmičarski meč u 2015.godini koji će Crvena zvezda odigrati u Beogradu biće slobodan za sve navijače.

 

Скочи на траку са алаткама