Fudbal Fudbal/Vesti

Hoću da ostanem, nisam bio svestan Zvezdine veličine!

Izvor: Mozzartsport

Portugalac Ugo Vijeira pričao o svemu u opširnom intervjuu za A Bol.

Portugalski napadač Hugo Vijeira, najbolji strelac Superlige, priznao je da doživljava najblistavije trenutke u igračkoj karijeri.

U velikom intervjuu za A Bolu 27-godišnji napadač Crvene zvezde tvrdi da je uprkos brojnim ponudama koje ima, skoncentrisan jedino na to da sa crveno-belima osvoji šampionsku titulu na kraju sezone.
„Ne bih da pričam o ponudama, jer je moja želja da ostanem u Zvezdi do kraja sezone. Stvari se odvijaju fantastično, ni u snovima nisam mogao da pretpostavim da ćemo osvojiti toliko bodova, da ćemo drugoplasiranom timu bežati čak 25 bodova nakon prvog dela sezone. Zvezda je veliki klub, neverovatna je atmosfera na stadionu i verujem da će proslava titule biti nestvarana, kao da je sa druge planete. Iskreno, nisam znao koliko je Zvezda velika dok nisam stigao u nju“, izjavio je Vijeira.

Portugalac napominje da je srpsko prvenstvo kvalitetno, iako Zvezda ima ogromnu prednost.
„Uprkos tome što mnogi misle, mislim da je tamošnja liga vrlo jaka i prepuna talenata. To se najbolje ogleda u činjenici da srpska deca idu u najbolje evropske klubove. Moj suigrač Marko Grujić je recimo blizu prelaska u Liverpul, a za srpske igrače se interesuju i klubovi iz Italije, Nemačke, Engleske, Španije… Postoji kvalitet u Srbiji“, tvrdi Ugo.

Vijeira i Grujić

Novinar A Bole pitao ga je i za poraz od Borca od 1:5 u Kupu.
„Bila je to utakmica u kojoj nam ništa nije išlo. Imali smo nekoliko teških mečeva pre tog, a možda nas je uspavalo i to što je bio Kup. Normalno je da nekada izgubite u fudbalu, ali je 5:1 previše“.

Portugalac je ponovo evocirao uspomene na bolni gubitak devojke Edine i kako je taj detalj uticao na njegovu karijeru.
„Na žalost, svi znaju šta se dogodilo u januaru prošle godine i naravno da mi fudbal nije bio prioritet u trenutku dok je osoba koju sam voleo patila u bolničkoj postelji. Teško je skoncentrisati se na bilo šta, ali sam tada obećao Edini da ću nastaviti da igram za nju“, otkrio je Vijeira.

Na kraju, poručio je i da se nada pozivu u nacionalni tim Portugalije.
„Naravno da svaki igrač snaja dres nacionalnog tima, ali sam fokusiran samo na ono na šta mogu da utičem, a to je da dajem golove. Bez obzira da li ću biti pozvan u reprezentaciju, želim našem nacionalnom timu da osvoji EURO 2016. u Francuskoj“.

Vijeira je svestan da je vodeći strelac među Portugalcima koji nastupaju u inostranstvu, a čak ima i dva gola više na kontu od Kristijana Ronalda.
„Video sam u medijima ovaj podatak, ali iskreno, mislim da nijedan igrač ne može da se poredi sa Ronaldom. Možda samo Mesi. Prijaju poređenja, ali Kristijano je Kristijano“, zaključio je Portugalac.

—————————————————————————————

LUKA JOVIĆ JE VANSERIJSKI IGRAČ, A DOBRI SU ŽIVKOVIĆ I ŠAPONJIĆ 

Vijeiru je novinar A Bole u posebnom odeljku pitao i za mišljenje o maldim srpskim fudbalerima koji se dovode u vezu sa Benfikom – Luki Joviću, Andriji Živkoviću, Ivanu Šaponjiću i Ognjenu Ožegoviću.

Prvo je pričao o saigraču sa Marakane.
„Vanserijski igrač, fenomanalan. Dobar dečak, sa neobičnim talentom. Igra kao napadač, na mojoj poziciji, ali dobija priliku najčešće kada igramo u formaciji 4-3-3, a ja sam isturen. Onda je on iza mene“, otkriva Vijeira.

Pohvalio je i rivale iz komšiluka.
„Živković je fantastičan igrač sa moćnom levom nogom. Ima popriličan kvalitet, a slično je i sa Šaponjićem koji je jako snažan u duelu“.

O momku iz Vojvodine Ožegoviću nije mogao ništa da kaže konkretno.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama