Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице

Crveno-bele odbojkašice preokretom do pobede u Kragujevcu

Izvor: www.okcrvenazvezda.com

Odbojkašice Crvene zvezde savladale su u prvoj utakmici jubilarnog 50. Kupa Srbije za seniorke Kraguj Volejform u Kragujevcu sa 1:3, po setovima 25:23, 20:25, 12:25, 19:25.

Kraguj je u prvom setu bio ravnopravan rival. Vodio je od početka, diktirao ritam i kontrolisao rezultat. Pokušavale su izabranice Aleksandra Boškovića da sustignu prednost domaćina koji je konstatno imao tri-četiri, a u pojedinim momentima i šest poena viška. Bošković je umesto Ane Jakšić uveo nedovoljno oporavljenu Mariju Pucarević, ali crveno-bele nisu uspele da preokrenu rezultat i prvi set su izgubile – 25:23.

Velika borba vodila se i u drugom periodu igre. Pucarevićeva je i dalje organizovala igru našeg tima, a ušla je i Bojana Milenković koja je u proteklom periodu takođe bila povređena. Naše odbojkašice su imale blagu prednost koju su uspele da uvećaju u završnici seta (18:21). Zvezda je konačno došla do svoje igre, pa je izjednačila rezultat – 20:25.

U nastavku meča crveno-bele su bile znatno bolji tim. Treći set je u potpunosti pripao našim devojkama koje su povele sa 12:25. Zvezda je nastavila sa odličnom igrom i u četvrtom setu. Stekle su naše devojke ubedljivu prednost već na startu i to vođstvo su sačuvale do kraja – 19:25.

Fenomenalnu partiju pružila je blokerska linija našeg tima. Najefikasnija na meču bila je Vesna Đurišić sa 22 osvojena poena, a Katarina Čanak je upisala 17 poena. Korektor Katarina Marinković je dodala 20 poena.

Revanš meč četvrtfinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Kraguj Volejforma je na programu u subotu 26. decembra od 19,30 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu.

Propozicijama takmičenja, u slučaju da obe ekipe ostvare po jednu pobedu, plasman u polufinale će izboriti ekipa koja ima bolji set količnik. Ukoliko je set količnik identičan, plasman na Finalni turnir će izboriti ekipa koja ima bolji poen količnik (pojedinačno za svaku utakmicu). U slučaju da je i poen količnik identičan o plasmanu u polufinale će odlučiti “zlatni set”.

Kraguj Volejform – Crvena zvezda 1:3 (25:23, 20:25, 12:25, 19:25)
Kragujevac – Dvorana: Jezero. Gledalaca: 110. Sudije: Đorđe Stevanović i Vladimir Simonović. Trajanje meča: 101 minut.
KRAGUJ: Đurić 3, Pavlović 14, Radašinović 3, Milosavljević (libero), Mačužić 4, Simeunović 6, Proković (libero), Trifunović 12, Petronijević 4, Jovanović, Jekić 2, Andrić 4. Trener: Oliver Milošević.
CRVENA ZVEZDA: Đurišić 22, Sekulić 6, Čanak 17, Marinković 20, Rosić (libero), Radmilović 1, Jakšić, Milenković 6, Tasić 1, Pucarević 1, Zlatić (libero). Nije igrala: Anja Ašonja. Trener: Aleksandar Bošković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама