Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkaši SDCZ

Buculjević: Neće biti lako igrati u Čairu

Izvor: Zvanični sajt odbojkaškog kluba Crvena Zvezda

Prva utakmica četvrtfinala 51. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša između Niša i Crvene zvezde odigraće se sutra (sreda, 23. decembar) u Nišu.

Crveno-beli su se u ovoj sezoni sastali sa ekipom Niša u okviru 6. kola Viner Štetiše Super lige kada su slavili maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima je bilo 25:20. 26:24, 25:22. Niš je možda i najprijatnije iznenađenje lige. Novajlija u elitnom društvu se nalazi na 4. mestu na tabeli sa 6 pobeda i tri poraza.

Kapiten Zvezde Maksim Buculjević nada se uspešnom završetku godine.

– Pošto su ove dve utakmice poslednje u ovoj kalendarskoj godini potrudićemo se da ostavimo što bolji utisak, da zasluženo odemo na par dana odmora. U Nišu nas očekuje težak meč. Znamo da nije lako igrati u Čairu. Za mnoge od nas to će biti prvi put da igramo u toj hali, pošto su oni ove godine ušli u Super ligu. Niš je ove sezone pokazao da je ozbiljan rival time što ima samo tri poraza u ligi – izjavio je organizator igre crveno-belih, a potom je dodao:

– Ne znam šta se dešava sa njihovim prvim korektorom. Nije igrao u nedelju protiv Vojvodine, pa ne znam da li ima problema sa nekom povredom ili će igrati protiv nas. U svakom slučaju to nas neće poremetiti, jer ako mi budemo igrali dobro onda ćemo i slaviti – rekao je Buculjević.

Kapiten crveno-belih je veoma zadovoljan rezultatima u prvom delu sezone.

– Drago mi je što smo i ove godine “prezimili” u Evropi, što ćemo dočekati januar u Kupu izazivača. Biće mi drago da se plasiramo i na Finalni turnir Kupa Srbije i naravno drago mi je što smo lideri u prvenstvu što na početku sezone niko nije očekivao. Žal ostaje za Super Kupom, ali moralo je i to jednom da se desi. Biće mi najmanje žao ako uspemo da se domognemo ostalih trofeja – kazao je Buculjević i nastavio:

– Na početku sezone, baš u Super Kupu protiv Vojvodine, je sve to izgledalo vrlo problematično. Posle poraza u Super Kupu izgubili smo i u prvom kolu protiv Spartaka u Ljigu i mislim da je većina ljudi pomislila da možemo da upadnemo u neki veći problem. Ali, mi smo dokazali, pre svega našim radom i voljom, da možemo da dobijemo sve utakmice. To se i desilo u ligi. Sve utakmice smo dobili, i to sa 3:0 što se u poslednjih par godina nije desilo. Mogu da kažem da sam prezadovoljan, pošto je ovo opet neki novi tim. Svake godine se dešava da dođu novi odbojkaši koji nisu iskusni za ovako nešto, kao što je igranje u Crvenoj zvezdi. Dolaze iz klubova koji su ili ispadali iz lige ili su bili u drugom delu tabele, pa je za njih sve ovo novo, gde moraju da pobeđuju svaka dva dana. Vrlo sam zadovoljan kako sve to izgleda i nadam se da će tako i biti u onom najbitnijem delu sezone, kada se budemo borili za trofeje – zaključio je Buculjević.

Prva utrakmica četvrtfinala Kupa Srbije između Niša i Crvene zvezde igra se u sredu 23. decembra od 17 časova u dvorani Čair u Nišu. Meč će suditi Mirko Janković i Darko Savić.

U četvrtfinalu Kupa Srbije igraju se dve utakmice. Revanš meč je na programu u subotu 26. decembra od 17 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici u Beogradu.

Propozicijama takmičenja, u slučaju da obe ekipe ostvare po jednu pobedu, plasman u polufinale će izboriti ekipa koja ima bolji set količnik. Ukoliko je set količnik identičan, plasman na Finalni turnir će izboriti ekipa koja ima bolji poen količnik (pojedinačno za svaku utakmicu). U slučaju da je i poen količnik identičan o plasmanu u polufinale će odlučiti “zlatni set”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama