Одбојка Одбојкашице СДЦЗ

Pucarević: Biće nam mnogo teže u Kupu

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Prva utakmica četvrtfinala jubilarnog, 50. Кupa Srbije u konkurenciji odbojkašica između Кraguj Volejforma i Crvene zvezde odigraće se u utorak, 22. decembra u Кrgaujevcu.

Crveno-bele su u ovoj sezoni odigrale već dva meča sa Кragujevčankama i oba puta su slavile. U prvom kolu Viner Štetiše Super lige u Кragujevcu je bilo 1:3 za naš tim, po setovima 21:25, 27:25, 17:25, 16:25, dok je u Beogradu, u 10. kolu, naša ekipa bila još ubedljivija, 3:0, po setovima 25:16, 25:22, 25:21.

– Smatram da nam u Кupu neće biti lako kao što je to bio slučaj u ligi. Daleko od toga. To je potpuno drugo takmičenje, po mom mišljenju mnogo teže nego prvenstvo. Ipak, imamo neku uvertiru za dobre partije i prolazak dalje. Ekipa Кraguja će se maksimalno boriti, kao što ćemo i mi i nadam se pobedama u oba duela četvrtfinala – istakla je Marija Pucarević, kapiten crveno-belih.

Utisak je da su naše odbojkašice mogle više u prvom delu sezone, ali su zbog puno pehova, koje ih prate od početka sezone, zabeležile nešto slabije rezultate.

– Iskreno, svi znamo da smo mogli mnogo bolje da odigramo. Imali smo pehove sa povredama na početku sezone, a i dalje se dešavaju. Poslednja u nizu se povredila Bojana Milenković, a i sama sam imala problem sa povredom šake. Svi znamo da smo mogle više, a potrudićemo se da u drugom delu sezone bude mnogo bolje nego što je bilo do sada – zaključila je Marija Pucarević.

Prva utakmica četvrtfinala Кupa Srbije između Кraguja Volejforma i Crvene zvezde igra se u utorak 22. decembra od 20 časova u dvorani “Jezero” u Кragujevcu. Meč će suditi Đorđe Stevanović i Vladimir Simonović.

U četvrtfinalu Кupa Srbije igraju se dve utakmice. Revanš meč je na programu u subotu 26. decembra od 19,30 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu.

Propozicijama takmičenja, u slučaju da obe ekipe ostvare po jednu pobedu, plasman u polufinale će izboriti ekipa koja ima bolji set količnik. Ukoliko je set količnik identičan, plasman na Finalni turnir će izboriti ekipa koja ima bolji poen količnik (pojedinačno za svaku utakmicu). U slučaju da je i poen količnik identičan o plasmanu u polufinale će odlučiti “zlatni set”.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама