Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Nema odmora, sledi Podgorica!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nakon podviga i plasmana u TOP 16 fazu Evrolige, okreću se obavezama u regionalnom takmičenju. Naredni protivnik u ABA ligi j.t.d, u okviru 15. kola, je ekipa Budućnosti.
Posle fantastične utakmice i pobede nad Bajernom koja je osigurala plasman među 16 najboljih u Evropi, crveno – beli nisu imali mnogo vremena za slavlje, jer su već danas otputovali u Podgoricu, na duel protiv Budućnosti. U prvom delu sezone, u meču 2. kola ABA j.t.d lige koji su ove dve ekipe odigrale u Beogradu, branilac trofeja u ovom takmičenju slavio je rezultatom 83:62. Međutim, nakon tog meča Podgoričani su počeli da ređaju pobede, te su preuzeli čelo tabele, koje i dalje drže sa skorom 12 pobeda i 2 poraza.
Gostovanje u Podgorici smatra se za jedno od najtežih u regionalnom tamičenju, i to s pravom, Budućnost ove sezone još uvek nije osetila gorčinu poraza na svom terenu.
Pred put u Podgoricu, svoja očekivanja izneli su trener crveno – belih Dejan Radonjić, kapiten Branko Lazić i Marko Simonović.

Dejan Radonjić:” Posle svake utakmice u Evropi nije isto, vidite da to nisu iste utakmice, jer je potrošnja u svakom smislu ogromna. Ipak, znamo šta donosi ABA liga, i to je naš prioritet. Očekuje nas vrlo težak meč, dobro poznajem i ekipu Budućnosti, i kakva atmosferu prave navijači u Podgorici. trebaće nam vremena da dođemo do boljih mečeva u tom takmičenju posle Evrolige, U subotu smo već imali trening, pokušaćemo da se spremimo dobro”.
Kapiten Branko Lazić: “Očekujemo jako tešku utakmicu, koja će biti izuzetno važna za raspored na tabeli. Bajern je već zaboravljen i okrenuli smo se potpuno utakmici u Podgorici još u subotu. U Crnoj Gori smo tek prošle godine slavili i to izuzetno teško. Znamo kakva je atmosfera u „Morači”, to je pravi domaći teren. Međutim, naš cilj se zna, bez obzira na ogromnu potrošnju ovo je duel za vrh tabele”.
Marko Simonović: “Očekuje nas veliko iskušenje i sigurno najteža utakmica u regularnom delu sezone. Direktna borba za vrh tabele. Dobro znam taj parket i atmosferu, koliko „Morača” i atmosfera znače za domaći tim. Jesmo ispražnjeni posle velike pobede, ali naš cilj je jasan, a to je što boji rezultat u ABA”
Crveno-beli  gostuju u Podgorici u SC Morača u ponedeljak 21. decembra, utakmica se igra sa početkom u 21 čas.
Nakon utakmice u Crnoj Gori, crveno-beli se vraćaju u Beograd u utorak u popodnevnim časovima, i odmah se okreću utakmici sa Zadrom u okviru 16.kola ABA lige jtd, koja se igra u četvrtak od 15 časova.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама