Košarka Košarka/Vesti

Čović: Biće pojačanja!

Izvor: mondo.rs

Predsednik Crvene zvezde odgovarao na pitanja čitalaca “Žurnala” i najavio da će se “za nekoliko dana” znati sve o promenama u timu.

Čović: Biće pojačanja!
Foto: MN Press

Nebojša Čović zatražio je od navijača “samo malo strpljenja”, pre nego što klub definiše sastav u kome će nastupati do kraja sezone.

Kraj prve faze Evrolige i skori početak Top 16 faze nameću visok ritam rada u narednih nekoliko dana, pa je tako predsednik Crvene zvezde, gostujući u redakciji “Sportskog žurnala”, najavio da će status Gala Mekela i Rajana Tompsona biti “rešen za nekoliko dana”.

Izraelski plejmejker već duže vreme nije među 12 igrača, a i u retkim situacijama kada je bio, nije ulazio u igru. Rajan Tompson sve vreme je igrao, ali…

“Kod njega je veoma čudna situacija. U pojedinim momentima kao da je zaboravio da igra košarku, ali izvanredno trenira i maksimalno je posvećen. On voli Zvezdu i imao je produženi kredit. Za dalje ćemo videti”.

Sudeći po Čovićevom odgovoru na pitanje da li će biti pojačanja, utisak je da će bar jedan iz tandema letošnjih akvizicija Mekel – Tompson dobiti ispisnicu.

“Biće pojačanja, samo budite malo strpljivi”,izjavio je on, kasnije pojasnivši da to neće biti ni Marko Kešelj, ni Zoran Erceg.

Prvi čovek crveno-belih istakao je da će domaće utakmice Top 16 faze isprva biti igrane u Pioniru, zbog zauzetosti Arene, ali da će krajem februara, kada Zvezda dočekuje Efes, Pionir biti zauzet mečom Dejvis kupa Srbija – Kazahstan, što će diktirati selidbu u najveću dvoranu na Balkanu.

Čović je govorio o mladim igračima Crvene zvezde – Marku Guduriću (“ne sme da poleti, ima još puno da radi kako bi postao ono što svi želimo”), Boriši Simaniću (“dobro radi i napreduje, ali imamo napade raznih stručnjaka i menadžera, koji bi da ga odvedu u Ameriku, a ustvari samo žele da uzmu pare… Nadamo se da će glava biti stabilna, roditelji su upravo takvi”), Aleksandru Aranitoviću (“sledeće godine se vraća kod nas”), ali i perspektivnom centru Dušanu Ristiću, koji je umesto potpisivanja prvog profesionalnog ugovora odlučio da ode u SAD.

“Ristić je zbog menadžera odlučio da ode na koledž. Videćemo kako će se dalje razvijati, za sada nisam zadovoljan i mislim da je to bila greška. Moj savet Ristiću je da se vrati, a u svakom slučaju mu želim sreću”, rekao je Čović i napomenuo da Zvezdi ostaje pravo na obeštećenje, kada Ristić po završetku studija potpiše za klub, bilo gde u svetu.

Od zanimljivih informacija – svaka pobeda u Top 16 fazi donosi klubu premiju od 35 hiljada evra, a Luka Mitrović, koji je van stroja zbog povrede kolena, uskoro odlazi na specijalni tretman ubrzanog oporavka za sportiste u jednu od “Ačibadem” bolnica.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama