Интервјуи Фудбал

Ibanjez: Dogodine u ovo vreme? U Ligi šampiona!

Izvor: mondo.rs

Argentinac iz Crvene zvezde za MONDO pričao o fudbalu, ali i o tetovažama, Beogradu, navijačima u Argentini i Srbiji…

Ibanjez: Dogodine u ovo vreme? U Ligi šampiona!
Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Luis Ibanjez je u Crvenu zvezdu doneo ono što se od svakog argentinskog fudbalera očekuje – strast, borbenost i kvalitet.

Čak i više od očekivanog, jer se pokazao kao veliki profesionalac, što je kod južnoameričkih fudbalera često problem.

Da je drugačiji od nekih mnogo poznatijih sunarodnika i da zaista “živi za fudbal”, u Ibanjezovom slučaju možda najbolje pokazuju njegove tetovaže.

Ima ih mnogo po telu, a dobar deo njih posvećen je poslom kojim se bavi, iako se na neke odlučio i pre nego što je počeo da zarađuje šutirajući “bubamaru”.

“Tetovažu posvećenu Dijegu Maradoni uradio sam sa 14 godina”, otkrio je levi bek Crvene zvezde u razgovoru za MONDO.

“Imao sam njegov autogram i odneo sam ga kod jednog tipa da mi taj potpis nacrta na leđima. Maradona je najbolji”, smatra Ibanjez.

Tu su i drugi simboli “najvažnije sporedne stvari na svetu”.

“Na nozi imam nacrtanu fudbalsku loptu i grb Lige šampiona koji sam uradio kada sam se sa Dinamom plasirao u grupnu fazu. Sada planiram da istetoviram sve brojeve dresova koje sam nosio, tako da će tu biti i ovaj 88 iz Zvezde”.

Na telu mu je i crtež navijača Boke Juniors sa bubnjevima. Zato smo ga pitali ko bi bolje navijao kada bi se sastali Crvena zvezda i žuto-plavi sa “Bombonjere”, Delije ili La Dohe (12)?

“Zavisi gde bi se igrala utakmica”, odgovrio je Lućo kroz osmeh.

“Generalno, u Argentini su navijači mnogo strastveniji. Tamo se samo o fudbalu priča. I ovde te ljudi prepoznaju na ulici, ali nije kao tamo. Tamo je fudbal tema gde god da se okreneš”.

U Srbiji je trenutno glavna fudbalska tema sjajna serija pobeda Crvene zvezde.

“Kada sam dolazio, nisam očekivao da ćemo biti ovako dominantni, ali očekivao sam da ćemo napasti titulu i da ćemo biti u vrhu tabele. Posle pet-šest odigranih utakmica shvatio sam da imamo odličnu ekipu i da možemo da napravimo nešto veliko”.

To “nešto”, za sada, je 19 uzastopnih pobeda i titula na dohvat ruke već posle prvog dela sezone. Sledeća velika stvar bio bi plasman u Ligu šampiona.

“Ako uspemo u tome, ponovo ćemo ući u istoriju, ako ne, šta da se radi. Bitno je da nema pritiska. Niko nam nije držao pištolj nad glavom i rekao ‘morate da pobedite 19 uzastopnih utakmica’. I dalje je tako, mi igramo svoju igru i važno je da nastavimo sa tim, a videćemo dokle ćemo stići”, istakao je Ibanjez.

Navijači se, ipak, nadaju da će ekipa konačno stići do grupne faze elitnog takmičenja. I 27-godišnji “gaučos” priželjkuje isto.

Na pitanje gde vidi sebe dogodine u ovo vreme, odgovorio je kao “iz topa”:

“Sa Zvezdom u Ligi šampiona”.

Podsetio nas je, potom, da ima trogodišnji ugovor i da ne razmišlja o eventualnom skorom odlasku.

“Super mi je u Beogradu, stvarno nisam očekivao da će biti toliko dobro. Tu mi je porodica, sin je krenuo u vrtić… Imam prijatelja koji mi je pokazao sve što treba po gradu, ima nekih restorana i kafića koje redovno posećujem, ali im još dosta toga da upoznam u vezi sa Beogradom”.

Poput mnogih saigrača i Luis Ibanjez je ove sezone pružao podršku kolegama iz košarkaške sekcije Crvene zvezde.

“Bio sam dva puta na košarci. I tamo je super atmosfera, ali ne razumem se baš mnogo u košarku”, priznao je.

Omaleni Argentinac je zbog dobrih partija i zalaganja na terenu brzo postao ljubimac navijača. Priznaje da mu je drago zbog toga.

“Gde god da sam igrao, imao sam dobar odnos sa navijačima. I u Rasingu i u Dinamu i u Đeru. Tako je i ovde u Zvezdi, hvala Bogu”, zadovoljan je Luis Ibanjez.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама