Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Radonjić: “Ovo mi je bio najteži zadatak do sada!”

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom 

Posle fantastične predstave u prepunoj hali Pionir i pobede nad minhenskim Bajernom koja je potvrdila plasman u Top 16 fazu Evrolige, brojnim predstavnicima medija obratili su se trener Radonjić i bek crveno-belih Marko Gudurić.

Marko Gudurić: “Velika pobeda za nas, za klub, ponosan sam na saigrače, na stručni stab, uradili smo veliku stvar u  najbitnijoj utakmici sezone. pokazali karakteri vratili se posle 11 na kraju trece. Posle  velikih problema  na pocetku sezone i povreda, vratili smo se i uspeli da se plasiramo u Top 16 i da ostvarimo veliki uspeh. Sada treba da se okrenemo što pre bitnoj utakmici za nas, Budućnost i borba za vrh tabele u ABA ligi., Moramo da se pripremimo maksimalno i pokušamo da pobedimo.”
Dejan Radonjić: “Čestitke igračima i svima u klubu, i publici koja je stvarno napravila sve da Evropa priča o ovome. Uspeli smo da na kraju sve to zaokružimo pobedom protiv Bajerna. Napravio se ambijent pred meč da je generalno potpuni pritisak otišao na našu stranu, međutim ja sam igračima objašnjavao da je to nešto što se desavalo i prošle i pretprošle  godine, da se polufinale ne može meriti sa ovim pritiskom. Počeli smo dobro , kvalitetno u napadu, u odbrani je bilo grešaka . Očekivalo se da će Bajern koji je igrao čvrsto i agresivno odbranu u toj drugoj četvrtini da se nameće,  uđe  u ritam i da poboljšava rezultat, to se I desilo. Nastavili su i u trećem delu, sa strane je verovatno izgledalo da nećemo moći to da iznesemo. Međutim, to se dešavalo i protiv Himkija i protiv Bajerna, ne možda na ovakav način, ali se vreceras osećalo da Bajern stvarno ima tu kontrolu. Poslednja četvrtina 29:11, fantastična odbrana, dobar napad, kvalitetno samopouzdanje, i završnica ponovo odlicna i na kraju smo napravili neko će reći podvig ili nešto drugo, ali ja bih ovo analizirao nešto malo drugačije. Mi tamo u sali, i klubu svi dobro znamo kroz šta smo sve prošli od početka, i moram da priznam da sam ove sezone imao najteži zadatak od kad sam došao u Crvenu zvezdu. Bilo je titula, želja, dosta toga od kada sam došao, ali moram priznati da je ovo bio najteži zadatak”, izjavio je Radonjić i potom dodao: “Toliko toga se izdešavalo od pripremnog perioda, prelaznog roka, teških povreda, dolazak igrača, a u isto vreme se igra Evroliga, i grupa koja je najjača ubedljivo, i delovalo je da smo u jednom trenutku skroz izgubljeni, ali na kraju slavimo prolazak u Top 16 fazu. Jako sam srećan zbog toga, ponosan sam na momke koji su takođe osećali ovo čitavo vreme i oni koji su bili nešto duže, neki kraće, neki  koji su dolazili, neki koji su odlazili, neki koji su tu a treba da idu. Vidi se da je napravljen jedan dobar ambijent, a sada već može da se priča o sistemu koji je napravljen,  oni koji su već tu daju dosta, a oni koji su došli ulaze u sve to brže nego što se očekuje, poput Kvinsija čija je adaptacija trebalo da bude mnogo duža. Treća sezona Evrope sa mnom na klupi, sve tri sezone fantastični rezultati. Polufinale Evrokupa, što je u tom trenutku izgledalo da nije neki rezultat, međutim posle se videlo koliko je to jako takmičenje. Prošle sezone Top 16 i ove još veći rezultat s obzirom na grupu. “
Na kraju se strateg crveno-belih osvrnuo na predstojeće izazove svog tima:  “Znamo šta donosi ABA liga, trebaće nam vremena da dođemo do boljih mečeva u tom takmičenju posle Evrolige, još 14 mečeva će biti, dosta težak raspored, borba za vrh i pokušaćemo da obezbedimo prednost domaćeg terena.  Ovaj rezulat je jako bitan za nas i Crvena zvezda je pokazala da ima kontinuitet i da se nalazi u vrhu evropske košarke. Donosi nam puno Evroliga na terenu i van terena, veliki finansijski benefit, što je jako bitno, jer nije tako fino i glatko kako se misli sa strane. Sutra imamo trening, pokušaćemo da se spremimo dobro. Pred ovaj meč smo imali puno problema, nije samo Simonović , juče nije trenirao Markus, Rebić je imao temperaturu jutros, ali izdržali smo sve”, zaključio je trener Zvezde nakon velikog uspeha.

Скочи на траку са алаткама