Košarka Košarka/Vesti

Radonjić pred meč godine: Da dobijemo Bajern u atmosferi koja će se prepričavati danima

Izvor: Blic

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 19 sati igraju sa Bajernom u hali Pionir odlučujući meč za plasman u Top 16 Evrolige, a trener crveno-belih Dejan Radonjić istakao je “da im je neko ranije ponudio ovakav scenario za kraj – oberučke bi ga prihvatili”.

Košarkaši Zvezde slave uspeh protiv Reala, treba im i protiv Bajerna

“Mnogo se pričalo o grupi. Postalo je poznato 13 učesnika Top 16 faze, čekaju se još samo Makabi ili Darušafaka iz grupe, a još dva iz naše. To dovoljno govori o kvalitetu i neizvesnosti grupe u kojoj smo bili. Nije izgledalo da ćemo 10. kolo dočekati sa četiri pobede, jer su analize bile drastično suprotne. I da nam je neko rekao da ćemo imati duel sa Bajernom pred našim navijačima za prolazak dalje – oberučke bismo tu ponudu prihvatili. Bilo je mnogo nepoverenja da li ćemo uopšte doći u ovakvu situaciju”, rekao je Radonjić.

On je naglasio i da su crveno-beli uspeli da prevaziđu sve probleme i okolonosti uzrokovane stalnim povredama igrača.

“Bajern je iskusna i kvalitetna ekipa, sa ulaganjima mnogo većim od naših. Kroz dublju analizu ustanovili smo da igraju sjajno u gostima, imaju dve pobede na strani a mogli su i sve četiri, čime bi i ranije došli do Top 16. Ekipa predvođena Svetislavom Pešićem ubedljivo je dobila Himki u Rusiji, lako Strazbur u Francuskoj, imala loptu i odbranu za pobedu u Madridu, a i dobar rezultat do samog finiša u Istanbulu, protiv Fenerbahčea. Ipak, i pored svega toga, želimo i verujem – da možemo da savladamo Bajern u atmosferi koja će se prepričavati danima”, istakao je Radonjić.

Dejan Radonjić

Trener crveno-belih zna recept kako do druge faze:

“Moramo da odigramo jako čvrsto, skoncentrisano, odgovorno u odbrani, pametno u napadu i uz podršku navijača tokom svih 40 minuta. Da huk sa tribina ne prestaje, da atmosfera bude kao što je bilo protiv Reala i Himkija, a mi da odigramo kao protiv Himkija i na taj način dođemo do pobede. Znamo da to neće biti nimalo lak zadatak”, rekao je Radonjić.

O povredama i zdravstvenom stanju

“Simonović ima jaku distorziju zgloba. I, ako bude igrao, pitanje je koliko će biti spreman da pomogne u oba pravca. Nije lako da stalno vodimo računa o tome. Pokazalo se da kada smo duže zajedno u trenažnom i takmičarskom procesu – pružamo sve bolje partije. Simonoviću je određeno mirovanje i ne može da trenira, a naša lekarska ekipa radi na tome da se ubrza povratak. Nešto više o njegovom stanju znaćemo posle treninga u četvrtak uveče”, rekao je Radonjić.

O tome da je prestigao Nebojšu Popovića i sa 193. meča treći na listi Zvezdinih trenera sa najdužim stažom

“Svakako da se sjajno osećam što sam u prilici da budem toliko puta na klupi Crvene zvezde. Biće još tih mečeva. Sigurno da bi pobeda i dobra partija bili nagrada za ceo period koji je iza nas. A mi iznutra znamo koliko je bilo teško i kroz šta smo sve prošli. Za mečeve Evrolige smo nekad trenirali i sa osam igrača i zato verujem da će ta nagrada zaista stići”, rekao je Radonjić ispred kog su, po broju mečeva u ulozi Zvezdinog trenera još samo Milan Blagojević sa 242 i neprikosnoveni Ranko Žeravica sa 275.

O Pešićevoj izjavi da “Voli kad Zvezda pobeđuje”

“Pešić je profesionalac i sigurno je da ima obaveze prema svom kluba, pa mu je verovatno draže da prođe Bajern nego Zvezda. To što je došao na naš prethodni meč u ABA ligi mene ne čudi, nije to ništa strašno. A ja… i da sam imao vremena, ne bih išao u Nemačku da gledam Bajern. Jer, em je dosta toga moglo da se vidi u TV prenosu, em se dosta toga zna. Imamo dosta informacija, do kojih je i lako doći. Bajern ima odlične igrače na svim pozicijama. Jedan je uglavnom iskakao, to je bio Kejsi Rivers, koji je protiv Reala imao sjajno veče. Čvrsti su ispod koša, imaju Savanovića koji igra dobro u kontinuitetu. Tu je i Aleks Renfro, koji specifičnim karakteristikama predvodio Albu prošle sezone”, završio je Radonjić.

Karte planule

Sve ulaznice za ovaj meč su rasprodate. U slobodnoj prodaji bilo ih je 2.700, koje su “planule” u četvrtak, a Zvezdini navijači prethodno su kupili 3.300 godišnjih karata.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama