Одбојка Одбојкаши

Kobiljski: Nema kalkulacija, želimo trijumf

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Pres konferencijom u Pres centru SD Crvena zvezda najavljena je revanš utakmica šesnaestine finala Kupa izazivača u kojoj Crvena zvezda dočekuje ekipu Hapoel Kfar Saba iz Izraela.

Prvi meč u Izraelu završen je pobedom naših odbojkaša od 1:3, po setovima 22:25, 23:25, 25:19, 24:26.

Kapiten Crvene zvezde Maksim Buculjević nada se još boljoj partiji svog tima.

Kao što znate u Izraelu smo pobedili 3:1, ali mi najbolje znamo koliko nam je bilo teško i kako smo došli do tog rezultata. Nadamo se da ćemo igrati bolje nego u Izraelu i da ćemo mi biti ti koji će proći dalje – izjavio je Buculjević.

Crveno-beli imaju veliku želju da još jednom, pred svojim navijačima, savladaju Hapoel.

Potpuno smo svesni da je ulog u ovoj utakmici veliki za nas. Pobeda nam omogućava da se plasiramo u sledeće kolo i da se susretnemo sa boljim evropskim ekipama. Sigurni smo da taj trijumf neće doći sam od sebe, već da mi moramo da krenemo po njega i da se dobro potrudimo da pobedimo. Ne idemo na to da osvojimo samo dva seta, koja bi nas vodila dalje. Koncentracija, strpljenje i gvozdena volja su sa naše strane sigurni – istakao je strateg Zvezde.

Primač servisa Hapoela Sebastijan Rafal Devaš se nada boljem izdanju svoje ekipe.

Lepo je biti ovde i dve godine za redom igrati Čelendž kup protiv odličnog srpskog tima, koji ima lepu istoriju i mnogo dobrih igrača. Srećni smo što igramo ovde i što igramo protiv Zvezde. Nadamo se dobroj utakmici i da ćemo napraviti bolji rezultat nego kod kuće – kaže iskusni Poljak.

Iako je pred njima težak zadatak trener izraelskog predstavnika Gal Galili smatra da njegov tim može da izbori plasman u sledeću rundu.

Srećni smo što smo ovde i što igramo protiv veoma dobrog tima, kakva je Crvena zvezda. Voleli bismo da odigramo dobro i da budemo bolji, nego u prvom meču kako bismo učestvovali u nastavku takmičenja – zaključio je Galili.

Revanš meč šesnaestine finala Kupa izazivača između Crvene zvezde i Hapoela je na programu u utorak 15. decembra od 17 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici u Beogradu. Ulaznice za ovaj meč će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Kiril Nesterenko iz Rusije i Aliaksandr Sudzjeu iz Belorusije.

Po propozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti „zlatni set“. Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Ukoliko eliminiše Izraelce, Crvena zvezda će u osmini finala (20. i 27. januar) igrati protiv pobednika meča šesnaestine finala Amšteten (Austrija) – Arago Set (Francuska). U prvoj utakmici, odgranoj u Austriji, Arago Set je pobedio Amšteten sa 3:0 (25:13, 25:18, 25:22), a revanš će se odigrati sutra (utorak, 15. decembar) od 20 časova u Setu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама