Одбојка Одбојкашице

Bošković: Daćemo sve od sebe

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde ugostiće švajcarski Volej Kenic u utorak uveče, kada će u revanš meču osmine finala Kupa CEV odmeriti snage u Beogradu.

Crveno-bele su prvi meč u Bernu izgubile sa 3:1, po setovima 25:23, 25:15, 22:25, 25:22 i moraće da trijumfuju sa 3:0 ili 3:1 kako bi izborile “zlatni set”.

Kapiten Crvene zvezde Marija Pucarević smatra da crveno-bele mogu do pobede i plasmana u četvrtfinale.

Imali smo šansu u Švajcarskoj da vidimo kakva je ekipa Kenica. Daćemo sve od sebe i probati da prođemo dalje i smatram da za to imamo velike šanse – izjavila je Marija Pucarević na konferenciji za medije u Pres centru SD Crvena zvezda.

Trener crveno-belih Aleksandar Bošković ističe da će naša ekipa pružiti maksimum u ovom duelu.

Utakmica u Bernu je bila tesna, tri seta na razliku, a taj jedan sa malo većom razlikom, koju nismo mogli sustići. Očekivanja za sutrašnju utakmicu su da ćemo se boriti koliko je to u našoj moći, a koliko je to – videćemo. Probaćemo da uradimo ono što je najviše do nas – rekao je Bošković.

Svestan je trener gostujuće ekipe Han Abing koliko Zvezda može na ovom meču.

Pobedili smo 3:1, ali je bio tesan meč. Uvek su nam bile blizu. Znam da odbojkašice Crvene zvezde bolje igraju kod kuće, pa ćemo i mi morati da budemo bolji nego prošle nedelje – zaključio je Abing.

Revanš utakmica osmine finala Kupa CEV između Crvene zvezde i Volej Kenica igra se u utorak 15. decembra od 20 časova u dvorani USC Voždovac na Banjici u Beogradu. Ulaznice za ovaj duel će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Lemonija Mula iz Grčke i Florin Aleksandru Dragomir iz Rumunije.

Po propozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti „zlatni set“. Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Crvena zvezda će u četvrtfinalu, ukoliko eliminiše Volej Kenic, igrati protiv pobednika duela Galatasaraj Istanbul (Turska) – Gent (Belgija). U prvoj utakmici, odigranoj u Turskoj, Galatasaraj je pobedio Gent sa 3:0 (25:16, 25:22, 25:16), a revanš će se odigrati u sredu, 16. decembra od 20,30 časova u Belgiji.

Utakmice četvrtfinala Kupa CEV 2016. na programu su 20. i 27. januara.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама