Кошарка Кошарка/Вести

Zvezda sa dosta problema u Istanbulu: Simanić ostao u Beogradu, Cirbes pod upitnikom

Izvor: Večernje Novosti

Crveno-beli se suočavaju sa problemima zbog virusa i prehlada. Izaći ćemo maksimalno motivisani da odigramo dobar meč – poručuje Radonjić

 Miler, Antić i Veseli na meču u Beogradu Foto: Arhiva VN

Posle dva trijumfa u nizu u dvorani “Pionir” košarkaši Crvene zvezde su otputovali na gostovanje Fenerbahčeu u Istanbul da pokuša da se revanšira za poraz u prvom meču.

– Igramo protiv ekipe koja je u prvoj fazi takmičenja pokazala najviše i prva izborila plasman u Top 16 fazu. Svesni smo da se radi o vrhunskom timu, naša publika i navijači su imali prilike da ih vide u Beogradu, gde su gotovo rutinski stigli do pobede, koja je mogla da bude izražena i većom razlikom. Ipak, okrenuti smo sebi, i ono što je prvo, da vidimo u kom sastavu ćemo igrati, jer sada imamo puno problema sa prehlađenim igračima i virusima. Ipak, u svakom slučaju, izaći ćemo maksimalno motivisani da odigramo dobar meč protiv vrhunske ekipe bez obzira na sve – rekao je trener Dejan Radonjić.

Strateg crveno-belih se suočava sa velikim problemima zbog virusa i prehlada. Boriša Simanić je ostao u Beogradu, dok je Maik Cirbes otputovao sa ekipom, ali je njegov nastup pod znakom pitanja. Odluka o njegovom igranju će biti doneta na dan utakmice, u zavisnosti od stanja u kom se bude nalazio. Dobra vest je da se ekipi pridružio Nemanja Dangubić posle problema sa povredom.

Jedan od iskusnijih igrača u timu Marko Simonović se nada dobrom meču.

– Ne možemo, i nismo baš u situaciji da pretimo Fenerbahčeu,niti to može bilo ko, posebno ne u Istanbulu. Idemo tamo da odigramo maksimalno angažovano, da damo maksimum, i da vidimo šta možemo da izvučemo iz te utakmice. Nadam se dobrom meču, podigli smo formu,posebno u odnosu na prvu utakmicu sa njima u Beogradu,sada smo i kompletniji, pa ćemo videti kako će se odvijati situacija na terenu”.

Meč se igra u petak od 20.45, a ekipa će da se vrati u Beograd već u subotu pre podne.

Скочи на траку са алаткама