Фудбал

Božović: Odlazim ako para ne bude, prvak sa ovom ekipom može biti i Stole ekonom

Izvor: Večernje Novosti

Ja sam čovek od reči i neću ostati sigurno do kraja sezone ako ne izmirimo obaveze prema igračima i ovim ljudima koji rade. Mi nemamo šta da tražimo ako se ova ekipa raspadne, kaže Miodrag Božović.

 Miodrag Božović foto arhiva VN

MIODRAG Božović klupski je surekorder sa Slavoljubom Muslinom po broju uzastopnih pobeda (17). Nestvarnih plus 24 u odnosu na Partizan trenera Crvene zvezde raduju, ispunjavaju, ali ne čine ga spokojnim. Razlog je, kako u intervjuu za “Novosti” kaže, novac, zebnja da se finansijska konstrukcija možda neće zaokružiti i da će se započeti projekat “povratak Zvezde u Evropu” srušiti nešto posle začetka. Kakve su njegova i budućnost kluba?

– Ja sam čovek od reči i neću ostati sigurno do kraja sezone ako ne izmirimo obaveze prema igračima i ovim ljudima koji rade. Mi nemamo šta da tražimo ako se ova ekipa raspadne, ako odu stranci i ne budu plaćeni. Prvak će sa ovom ekipom biti i Stole ekonom. Ali, za nešto ozbiljno više nema prostora.

o Ali, ako sve bude kako treba, imate li ambicije da ostanete više godina?

– Teško je da trener govori dugoročno jer ne zavisi samo od sebe. Sigurno je da me sada zanima samo titula, i da uđem u Ligu šampiona. A, za kasnije, videćemo…

o Upozoravali ste odavno na ovaj problem, nadate li se da će se rešiti?

– Zasada nam je jedina nada – Grujić. Samo to je objektivno i realno, da momak sad potpiše za neki klub, pa da ide u avgustu. Da li će se to dogoditi ne znam i nisam neko ko bi Marku rekao “idi zbog nas”. Mora sam da donese odluku i da sam vidi šta je najbolje za njega.

o Od Dejana Stankovića nije vezni igrač Zvezde dosegao nivo za kratko vreme kao Grujić?

– On ima 19 godina i, što se kaže, još je pile. Ali, pokazao je neki nenormalni kvalitet, odlike koje nisu svojstvene tako mladom igraču. Preuzimao je odgovornost za ovu ekipu, u trenucima kad smo “visili” nismo sumnjali da li će Gruja krenuti ili neće. Ima on još mnogo prostora za napredak. U ovom momentu može da igra u bilo kojoj ligi na svetu. I to vrlo kvalitetno. Ono njegovo najbolje tek treba da se desi. On je suvo zlato ove ekipe.

PROVOCIRAJU ME KAO ČOVEKA

o NIJEDAN trener nije imao ovakve rezultate, a da je u isto vreme trpeo veliki medijski pritisak?

– U pitanju je određeni broj medija, za koje se više ne zna ni šta su. Velika većina ima dogovor da me provocira sa te ljudske strane, a ne trenerske! Javna sam ličnost i svako može da ocenjuje moj rad i ponašanje. Bez obzira na to da li se ja ljutio ili ne, neću da reagujem. Međutim, taj nadimak Grof izgleda im para uši…

ŽAO MI JE ZBOG UVREDE

U konfliktu sa novinarom “Mocartsporta” prešli ste granicu u odnosima?
– U suštini mi je žao što se sve to dogodilo. Žao mi je što sam uvredio čoveka na kraju, a nije mi žao što sam mu rekao ono što je trebalo. Nije to moj manir, ali neke stvari ne mogu da se izdrže. Pa se pogreši…

MAJICU SA PUTINOM NOSE I DRUGOVI

NA proslavi godišnjeice od osvajanje svetske titule pojavili ste se u majici sa likom ruskog predsednika Vladimira Putina?
– Živeo sam i radio tamo 7-8 godina, Rusi su mi sve dali. A posebno cenim Putina, koji je u poslednje vreme jedna od najjačih svetskih ličnosti. Nadonosio sam se majica sa njegovim likom iz Rusije, imaju ih svi moji drugovi!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама