Кошарка Кошарка/Вести

Veliki priznanje za Zvezdu, Borišu i Aleksandra

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda 

Mladi košarkaši Crvene zvezde Telekom Boriša Simanić i Aleksandar Aranitović pozvani na prestižni kamp “Košarka bez Branica” u Torontu.

KK Crvena zvezda Telekom dobio je u četvrtak još jedno veliko priznanje za svoj dugogodišnji i sistematičan rad sa mladim košarkašima.

Na adresu kluba stigao je poziv za učešće na prestižnom kampu “Košarka bez granica” za dvojicu juniorskih reprezentativaca Srbije i igrača Crvene zvezde Telekom: Borišu Simanića i Aleksandra Aranitovića.

Kamp koji zajednički organizuju FIBA i NBA ima za cilj da okupi najveće svetske talente do 18 godina, i održaće se u Torontu u Kanadi od 12-14.februara 2016.godine.
Boriša Simanić rodom iz Ljubovije, ima 17 i po godina i član je KK Crvena zvezda Telekom već tri sezone. Rođen je 20.marta 1998.godine, a sa svojom visinom od 209 cm, i izuzetno mekom rukom, još sa nepunih 15 godina bio je meta brojnih klubova koji su ga želeli u svojim redovima.

Paralelno sa nastupima u FMP-u, igrao je sa godinu dana starijim juniorima Crvene zvezde sa kojima je osvojio juniorsku Evroligu u Milanu 2014.godine, a tokom maja ove godine, sa juniorskim timom Crvene zvezde osvojio drugo mesto na završom turniru u Madridu. Tokom leta, nakon kompletne seniorske sezone u FMP-u, trener Dejan Radonjić priključuje ga prvom timu Crvene zvezde, čiju igru bi trebalo da nosi u narednih nekoliko godina. Već sada mnogi evropski treneri smatraju ga biserom evropske košarke, o čemu govori i činjenica da je tokom septembra, u Lilu igrao na All star utamici najboljih mladih igrača Evrope do 18 godina, iako je sa 17 godina bio najmlađi košarkaš u oba tima.

Aleksandar Aranitović je bek crveno-belih još od kadetskih dana. Rođen je 24.januara 1998.godine i smatra se jednim od najboljih bekova u Evropi u svom starosnom uzrastu. Osvajač je juniorske Evrolige sa ekipom Crvene zvezde Telekom u Milanu, a ove godine bio je igrač utakmice u finalu sa 26 postignutih poena, u kome su crveno-beli poraženi od domaćeg Reala. Član je Crvene zvezde od 2013.godine, a uz razvoj u svim selekcijama crveno-belih, redovno je nastupao je i za nacionalnu reprezentaciju Srbije na EP za kadete 2013 i 2014.godine. Tokom prošle sezone trener Dejan Radonjić priključio ga je seniorskom sastavu u kome je debitovao u utakmici sa Mega Leksom, čiji je trenutno član na jednogodišnjoj pozajmici kao košarkaš Crvene zvezde Telekom.

Naš klub godinama je izuzetno posvećen radu i razvoju mladih igrača, koji stasavajući u sistemu KK Crvena zvezda, daju veliki doprinos i srpskoj košarci. Poziv za učešće Boriše Simanića i Aleksandra Aranitovića na kampu “Košarka bez granica” vidimo kao još jednu potvrdu i priznanje našeg rada sa mlađim selekcijama.
KK Crvena zvezda Telekom
Скочи на траку са алаткама