Рукомет Рукомет/Извештаји

Veliki preokret i trijumf rukometaša u Kragujevcu

Izvor: www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Radnički u Kragujevcu rezultatom 25:24 (12:15) u okviru 10. kola Super lige Srbije i zadržali vođstvo na tabeli sa dva boda ispred drugoplasirane Sloge.

Osam minuta pre kraja Radnički je vodio sa 24:20 i imao utakmicu u rukama, a zatim je počeo Zvezdin neverovatni finiš u kome je Zlatanović spustio roletnu na svom golu, a na drugoj strani je Damnjanović sa dva pogotka i Babić sa jednim, za samo četiri minuta vratili ekipu u igru. Mandić je minut pre kraja izjednačio na 24:24, a gol za pobedu postigao je Uroš Radosavljević u poslednjem minutu.

Kragujevčani su bolje počeli utakmicu i poveli sa 3:1, a tim Nenada Peruničića je odmah odgovorio serijom od 3:0 za preokret. Nešto kasnije Dragutinović i Babić donose gostima prednost od 7:5, ali domaći sastav preko raspoloženog Ivana Mošića poravnava na 8:8.

Meč je ponovo bio na početku, usledili su minuti u kojima nijedan tim nije uspeo da stvori osetniju zalihu, sve do finiša prvog poluvremena, kada Radnički serijom od 4:0 sa dva uzastopna pogotka Mošića stiže do 15:11 u 27. minutu, da bi do poluvremena Radosavljević smanjio na tri gola zaostatka.

U nastavku beogradski crveno-beli ekspresno tope prednost domaćih golovima Dragutinovića, a kada je Mandić u 40. minutu izjednačio na 17:17 mnogi su pomislili da će Zvezda okrenuti utakmicu u svoju korist.

Međutim, desilo se upravo suprotno. U narednih šest minuta domaćin je uspeo da se odlepi na četiri razlike sa dva gola u nizu Ivana Rajičevića, čime su Kragujevčani stigli do prednosti od 22:18. Tu razliku su čuvali sve do pomenutog 52. minuta, kada je krenuo Zvezdin već opisani finiš u kome su serijom od 5:0 stigli do osme pobede ove sezone i još jednom ostali neporaženi na gostovanju.

U pobedničkom timu su se strelci ravnomerno rasporedili. Aleksandar Dragutinović i Uroš Radosavljević postigli su po pet golova, dok su Nenad Mandić, Dejan Babić i kapiten Darko Todorović po četiri puta tresli mrežu. Radnički je predvodio nezadrživi Ivan Mošić sa 10 pogodaka.

Radnički – Crvena zvezda 24:25 (15:12)

Kragujevac – Dvorana: Jezero. Gledalaca: 500. Sudije: Alimpić i Crnjanski (Bačka Palanka). Sedmerci: Radnički 2 (0), Crvena zvezda 1 (1). Isključenja: Radnički 8, Crvena zvezda 6 minuta.

Radnički: Lekić, Blagojević 1, Barudžić, Gemaljević, Stevanović, Mošić 10, Spasić, Milinčić, Simić 2, Vujović, Poskurica 1, Nikolić, Radović 2, Stefanović 1, Rajičević 4, Prodanović 3.

Crvena zvezda: Janketić, Šotić, Bojičić, Radosavljević 5, Dragutinović 5 (1), Damnjanović 2, Gačević 1, Antelj, Draškić, Zlatanović, Todorović 4, Mandić 4, Babić 4, Slobodan Dimitrić, Leovac, Milutinović.

Na čelu tabele i dalje se nalazi Crvena zvezda sa 17 bodova, a Metaloplastika ima priliku da se vrati na drugo mesto ukoliko sutra savlada ekipu Požarevca. Crveno-beli već u subotu od 18 časova i 30 minuta dočekuju Šapčane u derbiju sezone.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама