Кошарка Кошарка/Вести

Gudurić: Imamo obavezu posle debakla u Moskvi

Izvor: b92.net

Mladi bek Crvene zvezde Marko Gudurić rekao je da postoji pritisak na crveno-bele pred duel sa Himkijem u Pioniru.

Zvezda u sredu od 20h dočekuje ruski tim u 8. kolu Evrolige i u slučaju eventualne pobede došla bi na korak od prolaska u Top16 fazu.

U prvom meču u Moskvi himki je deklasirao crveno-bele, a Gudurić je najavio motivisane crveno-bele.

„Sigurno je da posle pobede nad Realom i pobede u ABA ligi svi očekuju od nas da možda odigramo i najbolju utakmicu ove sezone. Sigurno je da imamo pritisak, ali imamo i obavezu da se revanširamo za poraz, najteži poraz ove sezone. Imamo obavezu prema navijačima, prema sebi da pružimo najbolju partiju, da izađemo ekstra motivisani i da probamo da uradimo neke stvari koje smo se dogovorili“, rekao je Gudurić.

Himki je na papiru mnogo bolji tim, ali centar Vladimir Štimac kaže da to pada u vodu kada meč počne.

„Ne gledamo ko je favorit, gledamo da damo našu energiju na terenu. Da odigramo maksimalno odbranu, a verujem da će biti dosta ljudi“, kaže Štimac i dodaje da se ništa nije promenilo posle pobede nad Realom.

„Ništa, isto se radi, možda smo sada još koncentrisaniji.“

Zvezda se pobedom protiv Reala ponovo vratila u borbu za Top16 fazu, a Štimac kaže da ekipa ne razmišlja toliko unapred.

„Mi trenutno samo razmišljamo o utakmici sa Himkijem. Samo razmišljamo sada šta ćemo da branimo, kako ćemo napad da igramo i to je to.“

U duelu protiv Himkija vraća se i Markus Vilijams, ali je pitanje koliku će ulogu dobiti jer nije igrao košarku pet meseci.

„Svi znamo Markusa. Ne bih ja o tome da pričam, najbolje je da trener kaže o tome.“

Скочи на траку са алаткама