Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Trijumf odbojkaša u Izraelu

Izvor: www.okcrvenazvezda.com

Odbojkaši Crvene zvezde su ostvarili pobedu u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa Izazivača protiv Hapoela u Kfar Sabi u Izraelu rezultatom 1:3, po setovima 22:25, 23:25, 25:19, 24:26 za 123 minuta igre.

Crveno-beli su silovito krenuli od početka i poveli su sa 0:5, što je nateralo trenera domaćih da zatraži tajm aut već na startu meča. Međutim, ni to nije pomoglo Izraelcima jer su naši odbojkaši uskoro poveli i sa 2:9. Serijom od četiri poena domaći dolaze do 8:11, ali do drugog tehničkog tajm auta Zvezda stiže do 11:16. Sve do same završnice seta crveno-beli su imali veliku prednost. Domaći su onda zapretili, stigli na samo poen zaostatka (22:23), a Kobiljski je tajm autima prekinuo seriju domaćina. Sa dva uzastopna poena Zvezda je povela – 22:25.

Nastavili su naši odbojkaši i u drugom setu sa dobrom igrom. Poveli su 2:7, ali je onda Hapoel zaigrao mnogo bolje. Nakon prvog tehničkog tajm auta serijom od tri poena izjednačavaju rezultat na 8:8. Do drugog obaveznog predaha igrao se poen za poen, a potom su domaći preokrenuli rezultat u svoju korist. Usledile su promene u našem timu. Ušao je Nikola Veljović umesto kapitena Maksima Buculjevića na poziciji tehničara, a Aleksandra Blagojevića je zamenio Aleksandar Gmitrović. Zvezda je u završnici seta sa dva uzastopna poena došla do dve set lopte, drugu su crveno-beli iskoristili i duplirali su vođstvo – 23:25.

Vodila se velika borba i početkom trećeg perioda igre. Sa četiri poena u nizu domaći stiču prednost 13:9 koju izabranici Dragana Kobiljskog nisu uspeli da stignu do kraja seta. Pokušao je Zvezdin trener sa izmenom na poziciji korektora, u igru je vratio Blagojevića umesto Gmitrovića, ali ni to nije pomoglo. Odbojkaši Hapoela su održavali prednost, postepeno je povećavali, da bi na kraju smanjili rezultat – 25:19.

Izraelci su u četvrtom setu držali priključak sve do rezultata 12:12, kada je Zvezda sa šest uzastopnih poena stigla nadomak trijumfa. Međutim, domaći su prvo uspeli da priđu na 18:20, ali su naši odbojkaši imali odgovor. Došli su do tri meč lopte, ali nisu uspeli da iskoriste nijednu, pa je Hapoel izjednačio. Ipak, sa dva uzastopna poena Zvezda se iz Izraela vraća sa pobedom i tri boda – 24:26.

Najefikasniji u našem timu bio je Nemanja Jakovljević sa 25 poena. Dušan Stojsavljević je zabeležio 14, Aleksandar Blagojević 13, a Aleksandar Okolić 12 poena. Odličnu partiju za Hapoel pružio je Poljak Sebastijan Rafal Devaš koji je sa 34 poena bio najbolji pojedinac meča.

Revanš utakmica šesnaestine finala Kupa Izazivača se igra 15. decembra od 17 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu.

Po propozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti „zlatni set“. Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Ukoliko eliminiše Izraelce, Crvena zvezda će u osmini finala (20. i 27. januar) igrati protiv pobednika meča šesnaestine finala Amšteten (Austrija) – Arago Set (Francuska). U prvoj utakmici, odgranoj u Austriji, Arago Set je pobedio Amšteten sa 3:0 (25:13, 25:18, 25:22).

Hapoel Kfar Saba – Crvena zvezda 1:3 (22:25, 23:25, 25:19, 24:26)
Dvorana: Green Hall. Gledalaca: 800. Sudije: Narek Širinjan (Jermenija) i Kiril Stojanov (Bugarska). Trajanje meča: 123 minuta.
HAPOEL: Švarc-Šmoel (libero), Biran 2, Bar Necer 2, Ben Gal 16, Moskvera 7, Devaš 34, Kabrera 3, Bulkin 2. Nisu igrali: Gurevič, Šaroni, Molčo i Pojlov. Trener: Gal Galili.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 12, Jevtić (libero), Gmitrović 3, Jakovljević 25, Stojsavljević 14, Munćan 7, Blagojević 13, Veljović 2, Buculjević 1. Nije igrao: Škrbić. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама