Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: “Čeka nas velika utakmica”

Izvor: Zvanični sajt košarkaškog kluba Crvene Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nakon velike pobede nad Realom, dočekuju u petak još jednog velikog “dužnika” tim Himkija iz Moskovske Regije.

Ekipa Rimasa Kurtinaitisa odigrala je nekoliko izvanrednih mečeva ove sezone, ali je pokvarila utisak porazom od Bajerna u Rusiji. U prvom meču u Moskvi, desetkovani tim Dejana Radonjića doživeo je težak poraz 53:91, pa uz prepun Pionir i želju da se još jednom pobedom približi TOP 16 fazi, postoji i dodatni motiv da se savlada tim koji je formiran za vrlo visok plasman u Evroligi:
“Pre svega, saopštio bih rezultat naše utakmice u Moskvi, kao dobru napomenu nečega što se desilo i načina na koji smo igrali i mi i oni, kao i ambijenta koji je bio stvoren. Sad smo u trenutku u kojem čekamo isti taj Himki u svom Pioniru, taj isti tim koji je odigrao protiv nas tako kako je odigrao i savladao nas 38 razlike”, izjavio je on u hali Pionir.
Trener crveno-belih je još jednom podsetio da je tim sa ogromnim budžetom “projektovan” ne samo da uđe u TOP 16 fazu, već i da ide korak dalje:
“Ekipa su koja ima ogroman kvalitet, izuzetne pojedince i svi znamo koliko je sredstava uloženo kad su oni u pitanju. Znam da treba da se kaže da je taj njihov budžet toliki koliki jeste i da je ta razlika u odnosu na nas takva kakva jeste, ali ta razlika postoji i u odnosu na druge timove. Na terenu priča o budžetima padaju u vodu i moraćemo da uradimo sve šta možemo da bismo pobedili, čak i da budemo realno bolji nego što je to bilo u meču sa Realom.Svesni smo činjenice da nas čeka veliki meč”.
U petak će po prvi put ove sezone u crveno-belom dresu zaigrati Markus Vilijams, dok Nemanja Dangubić neće biti u kombinaciji za ovu utakmicu, ali se u potpunosti oporavio od povrede kuka.
Utakmica u dvorani “Pionir” igra se u petak od 20 časova.

Скочи на траку са алаткама