СДЦЗ Хокеј

PS: ODLIČAN HOKEJ VRATIO SJAJ “VEČITOG DERBIJA”, ZVEZDA SLAVILA POSLE VELIKOG PREOKRETA (foto galerija)

Autor: CZBG; Izvor: hockeyserbia.com

Hokejaši Crvene zvezde savaladali su ekipu Partizana rezultatom 7:4 (0:2, 2:2, 5:0) u “večitom derbiju” igranom večeras u ledenoj dvorani “Pionir” u okviru Prvenstva Srbije.

Sjajna hokejaška predstava prve decembarske večeri u Beogradu ogrejala je srca svim poklonicima hokeja u glavnom gradu. U odličnom “večitom derbiju” pred oko 500 gledalaca koji su tokom celog meča sportski navijali za jednog, odnosno drugog gradskog rivala, bolji su na kraju bili crveno-beli i zasluženo slavili prvi trijumf nad Partizanom posle više od šest i po godina. Zvezda je slavila posle velikog preokreta u poslednjoj trećini u kojoj je u prvih deset minuta furioznom igrom čak četiri puta matirala odbranu Partizana i zaostatak od dva gola posle dva perioda igre preokrenuli u istovetnu prednost koju aktuelni šampion države nije uspeo da nadoknadi u završnici, uprkos veliko pritisku na gol “domaćina”.

Tri gola za crveno-bele postigao je nekadašnji hokejaš Partizana i reprezentativac Srbije Pavel Popravka, dok su se po dva puta u strelce upisali ruski internacionalac Dmitrij Markelov i reprezentativac Robert Sabadoš. Golove za ekipu Partizana postigli su Aleksej Koršikov, Marko Brkušanin, Marko Milovanović i Nenad Raković.

Na golu Crvene zvezde blistao je mladi golman Petar Stepanović koji je upisao čak 39 odbrana i zaustavio sve pokušaje Partizanovih hokejaša da u poslednjem periodu uhvate priključak, odbranivši svih 16 udaraca “gostiju” u poslednjih dvadeset minuta. Na drugoj strani, Milan Luković imao je 15 odbrana. I jedni i drugi koristili su odlično prednost igrača više, a čak sedam od 11 golova postignuto je u “pauer pleju”.

Crvena zvezda je pobedom nad aktuelnim šampionom i ljutim rivalom pokazala da ove sezone ima najviše ambicije da posle deset godina vladavine crno-belih hokejaša ponovo osvoji titulu prvaka, a nema sumnje da ljubitelje hokeja očekuje velika borba do samog kraja šampionata koji je pred nama. “Večiti rivali” sada su poravnati na tabeli sa šest bodova, koliko ima i segedinska Tisa Volan. Ipak, crveno-beli i mađarski predstavnik imaju odigran meč manje u odnosu na crno-bele koji zbog najbolje gol razlike trenutno drže prvu poziciju. Prvenstvo Srbije nastavlja se u subotu utakmicom Tisa Volan – Vitez (Segedin, 18 časova).

Ledena dvorana ”Pionir”. Gledalaca: 500.

Crvena zvezda: Stepanović (39 odbrana), Paunović – Mikuš, Anić, Cvik, Sabadoš, P.Novaković – U.Novaković, Crnogorac, Popravka, Bjelogrlić, Markelov – Ješić, Pajević, Ignjatović, Vukićević, Tadić – Đorđević, Kerezović, Požar, Gačić. Trener: Nenad Milinković.

no images were found

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама