Фудбал Фудбал/Омладински погон

Omladinski pogon: Vojvodina bolja u dvomeču od omladinaca i kadeta

Autor: CZBG, izvor: Sportski žurnal

Omladinci

8. kolo – zaostala utakmica

Vojvodina je od starta zaigrala ofanzivno sa namerom da osvoji bodove. Bek Lazarević bio je u drugom minutu u dobroj poziciji, ali golman Stanković izbacio je loptu korner.  Nekoliko minuta kasnije, napadač Đurišić se našao u povoljnoj situaciji, ali je lopta otišla u gol aut. Napadač Zvezde Romanić, imao je solidnu priliku, ali oklevao je i šansa je propala. Odmah je i usledila kazna i Crvena zvezda je kažnjena golom. Napadač Petar Mićin, od centra je sjajno krenuo, ostavljao prepreke za sobomi još bolje uposlio Krstevskog, koji je bio spretniji od golmana i poslao loptu u mrežu. Vojvodina je do poluvremena imala inicijativu, a Zvezda je samo u nekoliko navrata pokušala nešto više da učini. Luka Adžić je bio u dobroj situaciji u 36. minutu, a pre odlaska na odmor centarfor Vojvodine Krstevski mogao je bolje da reaguje.

Nastavak je doneo ofanzivu Novosađana, pa su ubrzo udvosrtučili prednost. Korner je sjajno izveo Macanović, Jović je sa deset metara udarcem glavom loptu poslao u mrežu. Mapadači Vojvodine su potom ponovo imali sjajnu priliku, ali Micin je bio sebičan.  Crvena zvezda je pokušavala da ublaži poraz, pokušao je Vasilije Đurić udarcem sa 16 metara, ali lopta je prohujala iznad prečke. U poslednjim trenutcima, Novosađani su imali zicer da uvećaju prednost, Strahinja Krstevski je sa deset metara pogodio stativu.

Crvena zvezda – Vojvodina 0:2 (0:1). Gledalaca: 300. Strelci: 0:1 Krstevski (17), 0:2 Jović (51).

A.Stanković, Pejović, F.Stanković, Vasiljević (72.Čitaković), Vuković (46. Đurić), Crnadak (77.Petrović), Jovanović, Cvetković, Tufegdžić, Adžić (72.Platiša), Romanić.

Igrač utakmice: Jović (Vojvodina).

Kadeti:

8. kolo – zaostala utakmica

Joveljić je u 17. minutu šutirao, a izvanredni golman Vojvodine Pilipović sačuvao mrežu. Ubrzo je, na drugoj strani, Živković imao kolosalnu šansu, ali promašio je prazan gol. Izabranici trenera Pintaća poveli su sa bele tačke, prethodno je u kaznenom prostoru Zvezde oboren Živković.

Posle sat igre, Zličić je bio u prilici da udvostruči prednost, ali brzopleto je šutirao pored stative. Puleni trenera crveno-belih, Koromana, izjedančili su kada je sudija Ilić pokazao na belu tačku nakon što je u šesnaestercu Vojvodine oboren Joveljić.Nade ”lala” mogle su u završnici do celog plena, Zličić je lobovao Kostića, ali lopta je završila pored gola.

Crvena zvezda – Vojvodina 1:1 (0:1). Gledalaca: 100- Strelci: 0:1 Zličić (38. – penal), 1:1 M.Z.Nikolić (71. – penal).

Kostić, Perić, Milunović (Gačić), Jokić, Terzić (Tričković), M.Z.Nikolić, Puzić (Galečić), Tomašević (Vukmanović), Kovač (Sićović), Mihajlović (Bogdanović), Joveljić.

Igrač utakmice: Pilipović (Vojvodina).

 

 

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама