Кошарка Кошарка/Вести

Kvinsi Miler: Nikad ne gubim veru

Autor: CZBG, izvor: novosti.rs

Imamo sjajan tim, nema razloga da se plašimo bilo koga. Ne zanima me statistika, znam koliko truda ulažemo pred najboljim navijačima na svetu – priča Kvinsi.

ŠPANSKI košarkaški “kraljevi” su u petak uveče pali na kolena. Na pobedničko “postolje” stala je Crvena zvezda. Maestralnim izdanjima u oba smera, vrednim ulaska u najbolju petorku kola, Kvinsi Miler i Maik Cirbes istrasirali su crveno-belima put ka trećoj ovosezonskoj pobedi u Evroligi (94:88).

Jesmo nas dvojica odigrali dobro, ali pobeda je proizvod kompletnog tima. Setite se kako je Rebić pronalazio Maika u reketu, ili kako je Gudurić u ključnim momentima kidisao ka košu Reala. Pogledajte i kako smo odigrali odbranu. Bez odlične defanzive nema trijumfa u velikim utakmicama – izbegava Miler da priča o (velikom) ličnom doprinosu, koji je ofanzivno, posebno bio vidljiv u trećoj deonici.

Kada se, posle “plus 10” za Real, činilo da sve više kopni Zvezdina nada za trijumfalni sjaj, američko krilo je maestralnim minijaturama hrabro pokrenulo juriš koji je “pregazio” volju evropskog šampiona i vratio samopouzdanje saigračima.

– Nisam izgubio veru, niti je ikada gubim. Sjajan smo tim, utakmica je veoma duga i igra se u serijama. Bilo je ludo u završnici. Nema razloga da se plašimo bilo koga. Nije me zanimala individualna statistika, već samo pobeda, jer znam koliko truda ulažemo i koliko možemo, posebno pred našima navijačima, najboljim na svetu. Tokom karijere sam igrao na svim nivoima, od srednjoškolskog, preko koledža, do NBA. Ali sve to ne može da se poredi sa ambijentom koji stvaraju navijači Crvene zvezde. Neverovatno.

Ceo “Pionir” je skandiranjem “MVP, MVP…” ispratio Milerov izlazak na bis sa saigračima.

– Drago mi je što navijači cene moj trud, ali ne želim to da slušam. Nije me briga da li ću biti najkorisniji igrač ili ne, već samo želim da moj tim pobedi. Ponavljam svi naši uspesi su deo kolektiva, i to izuzetnog, na i van parketa koji je mnogo pomogao da se od prvog treninga osećam kao da sam u Zvezdi veoma dugo.

Trijumf nad velikim rivalom uvećao je šanse crveno-belih za put u top 16 koji je bio sužen posla poraza u Strazburu.

– Kao što posle duela sa francuskim timom nismo pali, ne smemo ni sada da previše poletimo. Dokle god igrate, postoje šanse, a ispred nas su još tri utakmice. Ne treba da razmišljamo previše unapred, već da idemo iz meča u meč.

U sledećoj evroligaškoj epizodi, šampion ABA lige biće jači za Markusa Vilijamsa.

– Prošle godine ste imali priliku da uživate u njegovim utakmicama. Mi već uživamo u njegovim potezima na treninzima, a za nedelju dana ćemo ga imati i u takmičarskom timu. Markus je igrač koji pravi veliku razliku.

Pre toga, crveno-bele očekuje regionalni duel sa Cibonom.

– Znam koliko je važna Evroliga za Crvenu zvezdu i naše navijače, ali takođe i Jadranska liga u kome želimo da ponovimo uspeh iz prošle sezone. Zato nema opuštanja protiv bilo koga. Veliki timovi uvek daju maksimum – završava Miler.

PODRŠKA ELIJE

U GROTLU “Pionira” Miler je imao i “dodatnu” podršku, u devojci Eliji, koja je doputovala i SAD da bi ga bodrila. Možda je zbog nje ubacio u viši stepen prenosa.
– Uvek kada vas gledaju najbliži postoji motiv da odigrate što bolje.

Скочи на траку са алаткама