Кошарка Кошарка/Вести

Rebić: Učio sam od Markusa, Nelsona, Jovića…

Izvor: b92.net

Plejmejker Crvene zvezde Nikola Rebić istakao je da su za njegove dobre igre zaslužni saigrači od kojih je učio „zanat“.

Rebić je imao sjajnu rolu u velikoj pobedi Zvezde nad Real Madridom sa 94:88, u meču sedmog kola A grupe Evrolige.

Trener Dejan Radonjić poslao je tokom treće četvrtine nervoznog Stefana Jovića u svlačionicu i od tog trenutka je mladi reprezentativac ostao jedini plej.

„Nije bilo nimalo lako i bilo je straha, ali u želji da bude sve pozitivno. Čak i na 10 poena minusa uspeli smo jednom čudnijom petorkom, koja u prethodnim utakmicama nije igrala, da se dignemo i pobedimo veoma važnu utakmicu“, rekao je Rebić.

On je bio oduševljen atmosferom u punom ’Pioniru’.

„Za mene je sve ovo što se dešava novo. Jeste da mi je treća sezona, ali nisam igrao nešto previše. Veliko su iskustvo ova i prethodna utakmica. Prvi put sam igrao u ’Pioniru’ pred navijačima koji nam nisu ’dali’ da se čujemo na terenu. Ogromna je bila buka, bilo je teško, ali mi je mnogo drago što smo uspeli da pobedimo“, dodao je Rebić.

Mladi kreator igre postigao je pet poena, ali je u finišu pogodio veoma važnu trojku.

„U Minhenu sam odigrao stvarno dobro u važnim trenucima pogodio određene šuteve. Sada nisam bio toliko poenterski raspoložen, ali mislim da sam u drugim segmentima igre bio dobar i dobrineo trijumfu. To je veliki podstrek za mene da nastavim da radim. Ovo će mi pomoći samopouzdanje za svaku sledeću utakmicu“.

Nema dilemu ko je zaslužan za njegovo sportsko odrastanje.

„Kada trenirate tri godine sa ovakvim igračima nije čudno. Prve godine je bio Nelson, potom Markus Vilijams, Jović, Dženkins… To su sve odlični momci od kojih sam mnogo naučio. U važnim trenucima sam bio smiren. Jeste da je to čudno za mladog igrača, ali sam uspeo i drago mi je“.

Marko Gudurić je dobio priliku u trećem periodu i sjajno poneo veliki teret, zabeleživši osam poena (2/3 za dva, 1/1 tri) i dva skoka.

„Drago mi je što mi mladi dobijamo dosta šanse ove sezone. Koristimo je na dobar način – ima tu naravno oscilacija, dobrih i loših partija, ali nam je potrebno strpljenje i mislim da možemo to da vratimo. Kvinsi i Cirbes su bili odlični, Jović sjajan u prvom poluvremenu. Ne znam ni šta se desilo posle te tehničke greške, ali ogromna pobeda za nas“, zadovoljan je Rebić.

On je posle ’isključenja’ Jovića ostao usamljen, ali nije razmišljao da mu se ukazala prilika.

„Nisam razmišljao na taj način. Imao sam četiri lične i svi su mi sa klube govorili da ne pravim faulove. Bilo je nekih situacija gde sam mogao, ali nisam hteo da ostavim ekipu na cedilu. U tom trenutku sam bio jedini plej.

Tim sa Malog Kalemegdana je ovom pobedom ponovo znatno uvećala svoje šanse za plasman u TOP 16 fazu, tri kola pre kraja. Crveno-beli u narednom kolu, ponovo u Pioniru, čekaju ruski Himki, dok će Real biti domaćin Fenerbahčeu.

„Još tri utakmice, dve kod kuće i jedna na strani. Vraća se Markus koji će pojačati našu igru i sada imamo dobre šanse. Nije nam išao rezultat u meču Himki – Bajern, ali smo ovom pobedom zadržali šanse za Top 16. Trudićemo da ugrabimo svaku priliku koja nam se ukaže za Top 16. To je još 14 izvanrednih utakmica koje će mnogo značiti ovoj ekipi“, zaključio je Rebić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама