Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Kralj je mrtav!

 Autor: CZBG, PavleCZBG

Košarkaši Crvene zvezde su u okviru sedmog kola ovosezonske Evrolige savladali aktuelnog evropskog šampiona, slavni Real Madrid, rezultatom 94:88. Pred punim tribinama hale Pionir, najefikasniji u redovima Crvene zvezde su bili: Maik Cirbes (26 poena), Kvinsi Miler (24) i tako pomogli Crvenoj zvezdi da zadrži realne šanse za prolaz u TOP16 fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

 

 POGLAVLJE I: Zvedina rapsodija

  Crveno-beli su na krilima punog Pionira otvorili meč serijom 11-2 i držali vođstvo do kraja četvrtine koja se završila rezultatom 28:18 u korist srpskog i jadranskog šampiona. Meč je sjajno počeo trio Jović-Miler-Cirbes koji je bio zaslužan za veliku većinu poena u prvom kvartalu meča. Real je od početka meča bio u kontraritmu, a Štimac se svojim poenima na kraju četvrtine postigao jako bitne poene, što je je za rezultat imalo +10 na kraju ovog perioda (Kvinsi Miler – 3 trojke).

 POGLAVLJE II: Glava iznad vode

 Košarkaši našeg tima su jako dobro počeli drugi period utakmice i održavali dvocifrenu prednost, a Pionir je proključao posle zakucavanja uz faul Maika Cirbesa preko Andresa Noćionija, no Zvezda nije mogla da isprati taj ritam do kraja poluvremena, a Real je uz pomoć Serhia Rodrigeza smanjio rezultat, te se na odmor otišlo sa 2 poena prednosti, 45:43.

 POGLAVLJE III: Miler vs Real

 Zvezda je jako loše otvorila ovaj period igre, što je Real iskoristio i napravio veliku seriju, te tako otišao na dvocifrenu razliku. Da stvar bude gora, Stefan Jović (ne) pravi faul nad Serhiom Ljuljom i uz to dobija tehničku. Vidno nervozan, na klupi flašicom pogađa (nenamerno) jednog člana stručnog štaba, a Radonjić mu pokazuje put ka svlačionici. Činilo se da će ovaj period odlučiti utakmicu u Realovu korist, ali je onda na scenu stupio Kvinsi Miler koji je velikim brojem vezanih poena spustio razliku na samo -1 pred početak četvrte četvrtine.

 POGLAVLJE IV: Šamar kralju!

 Kvinsi Miler je nastavio seriju poena i iz kontre doneo prednost našoj ekipi na početku četvrtog perioda igre, na opšte oduševljenje svih navijača. Tada na scenu stupaju Zvezdina deca, Marko Gudurić i Nikola Rebić. Gudurić je pogodio jako bitnu trojku za vođstvo Zvezde, a nedugo zatim imao i prodor koji je završio poenima uz faul. Rebić je imao nekoliko sjajnih asitencija za Maika Cirbesa, uz jednu trojku koju je pogodio iz gornjeg levog kornera. Pri rezultatu 88:86, Marko Gudurić dobija loptu u uglu i fintom izbacuje Gustava Ajona i levom rukom zakucava za delirijum u prepunom Pioniru. Cirbes je sa linije penala rutinski priveo ovu utakmicu kraju za konačnu pobedu Crvene zvezde, 94:88

BRAVO ZVEZDO!

 

Скочи на траку са алаткама