СДЦЗ Хокеј

Hokejaši dočekuju zagrebačku Mladost (subota, 17:30 časova)

Autor: CZBG; Izvor: www.mojacrvenazvezda.net

Hokejaši Crvene zvezde ove sezone pružaju sjajne partije u premijernom nastupu u Slo hokej ligi, a predstojećeg vikenda očekuje ih druga utakmica na domaćem terenu. U Beograd stiže zagrebačka Mladost, a meč u Ledenoj dvorani Pionir na programu je u subotu od 17 časova i 30 minuta. Samo zbog toga što ima manje odigranih utakmica od svojih rivala u grupi A, ekipa Nenada Milinkovića trenutno nije na čelu tabele, ali zato ima najveći procenat osvojenih bodova. U šest susreta crveno-beli su sakupili 16 od mogućih 18 bodova. Ako tome dodamo da su četiri od pet mečeva odigrali na gostovanjima, onda ovaj podvig još više dobija na značaju. Crveno-beli su slavili na gostovanjima protiv Zagreba (7:4), Triglava (5:3), Bleda (5:4) i Maribora (4:2), protiv koga su odigrali još jedan meč i posustali u produžetku (4:5), ali im je pripao bod zbog remija u regularnih 60 minuta. U prošloj utakmici po prvi put su zaigrali pred beogradskom publikom u Slo hokej ligi i savladali Zagreb sa uverljivih 6:2. Zvezda bi eventualnom pobedom prestigla Mladost, koja trenutno ima dva boda više i utakmicu više i deli prvo mesto sa Trigavom, koji ima dva meča više od Zvezde, a Slovenci su čak bili skeptični prilikom prijema crveno-belih u takmičenje, jer nisu verovali da ekipa poseduje takav kvalitet. Retko ko je očekivao ovako dobre partije Crvene zvezde, koja je prethodnih godina tavorila u hokeju. Pomak je napravljen prošle sezone, a ove je to vrlo ozbiljan sastav u regionu i pomalo podseća na slavne dane iz sredine osamdesetih, kada je klub bio na korak od titule sa generacijom u kojoj su igrali Nikola Pašić, Rik Vilijams, Majkl Krouli, Matjaž Sekelj, Jože Kovač, Čaba Ladocki, Milan Vatovec, kapiten Aleksandar Janković i ostali.

zz10403383_906942862660081_7241179886032556471_n

Velika uzdanica novog tima Crvene zvezde je reprezentativac Srbije Pavel Popravka, koji je trenutno prvi strelac Slo hokej lige sa 11 golova i treći poenter sa 16 poena (11 golova + pet asistencija). Na toj listi su ispred njega upravo dvojica hokejaša Mladosti, koja ima utakmicu više. To su Petar Trstenjak sa 20 poena (sedam golova + 13 asistencija) i Mario Čunko (pet golova + 12 asistencija). Golovi se u Zvezdinom timu mogu očekivati i od drugog strelca ekipe Petra Novakovića (pet pogodaka) i pojačanja iz Rusije, 33-godišnjeg napadača Dmitrija Markelova, koji se sjajno predstavio protiv Zagreba sa dva gola i asistencijom. Stožeri Zvezdinog tima su i Dominik Crnogorac (pet asistencija), 19-godišnji Uroš Bjelogrlić (šest asistencija), Marjan Mikuš, Robert Sabadoš i mladi Andrej Cvik, Uglješa Novaković i talentovani 19-godišnji golman Petar Stepanović, koji ima vrlo visok procenat odbrana i već je među najboljim čuvarima mreže u ligi. Tu je još niz mladih igrača poput Ivana Anića, Božidara Ignjatovića, Marka Tadića, Vladimira Živića, Stefana Požara, Filipa Pajevića od kojih niko nema više od 20 godina. Inače crveno-beli su odigrali i jedan meč u srpskom šampionatu u kome su savladali Red Tim sa 13:0. Red Tim je inače Zvezdin rezervni sastav.

Pravi hokejaški derbi je pred nama, jer Mladost pored Trstenjaka i Čunka ima i još mnogo dobrih igrača. Miro Smerdelj (devet golova) i Jan Smolec, Mario Novak i Tadija Mirić sa po šest pogodaka su odmah iza Popravke na listi najboljih strelaca, dok su trenutno sva četvorica najboljih asistenata slovenačkog prvenstva iz redova zagrebačke Mladosti: Petar Trstenjak (13), Mario Čunko (12), Mario Novak i Nikša Trstenjak po sedam. Tu su i pouzdani golmani Ivan Štimac-Rostinić, koji je prva opcija i Ivan Krpes. U poslednjoj utakmici Mladost je u Zagrebu savladala Maribor sa 8:2 uz tri gola Tadije Mirića i tri asistencije Marka Ljubića. Gosti imaju iskusnije hokejaše, ali na strani crveno-belih je domaći teren i nadamo se podrška publike, nekoliko odličnih pojedinaca koji mogu da reše meč, polet i želja za novim uspesima, kao i pobednički mentalitet koji dugo nije viđen u srpskom hokeju. Ukoliko se zvezdaška i beogradska publika uželela dobrog hokeja, ovo je prava prilika da pruže podršku Zvezdinim hokejašima, koji pružaju partije iznad svih očekivanja, a bitna stavka je i da se utakmica vremenski ne poklapa sa fudbalom, koji počinje četiri i po sata ranije.

Crvena zvezda – Mladost (Zagreb) Slo hokej liga 2015/16, grupa A,

11. kolo subota, 28. novembar 2015. Ledena dvorana Pionir, 17:30 časova

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама