Одбојка Одбојка/Извештаји

Zvezda ubedljivo do četvrtfinala Kupa Srbije

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde plasirali u se u četvrtfinale 51. Kupa Srbije pošto su u osmini finala savladali Klek Srbijašume sa 0:3, po setovima 19:25, 21:25, 15:25, u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

Na početku meča se vodila ravnopravna borba sve do rezultata 17:17 kada su crveno-beli nanizali pet poena. Stekli su ubedljivu prednost koju su potom pretvorili u vođstvo od 1:0 u setovima – 19:25.

Sličan scenario viđen je i u narednom setu. Domaći su pokušavali da dođu do svoje igre, vodili, ali nisu uspeli da se rezultatski odvoje od tima Dragana Kobiljskog. Ponovo je bilo 17:17 kada su crveno-beli serijom od četiri poena stekli vođstvo u završnici, baš kao i u prvom setu. Domaći više nisu uspeli da se primaknu Zvezdi koja je duplirala svoje vođstvo – 21:25.

Naši odbojkaši su u trećem periodu igre bili superiorni. Vodili su od starta, svoju prednost su postepeno uvećavali i ona je na kraju bila dvocifrena – 15:25.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Aleksandar Blagojević koji je osvojio 22 poena. Pratili su ga Nemanja Jakovljević sa 14 i Aleksandar Okolić sa 13 poena.

Žreb za četvrtfinale Kupa Srbije u obe konkurencije biće održan u petak 27. novembra u 13 časova na štandu Odbojkaškog saveza Srbije u hali 1 “Beogradskog sajma” na 4. Međunarodnom sajmu sporta – “Susret šampiona”. Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, odrediće parove četvrtfinala u obe konkurencije.

Klek Srbijašume – Crvena zvezda 0:3 (19:25, 21:25, 15:25)
Zrenjain – Kristalna dvorana. Gledalaca: 150. Sudije: Mirko Janković i Zoran Radovanović. Trajanje meča: 64 minuta.
KLEK: Tomić 10, Ateljević 7, Grbić, Tanović 2, Narančić 4, Roljić 5, Đukanović 1, Providžalo 8, Petrović, Stašević (libero). Nisu igrali: Grče i Salatić. Trener: Davor Ćuk.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 13, Jevtić (libero), Đurđević, Škrbić 6, Jakovljević 14, Munćan 5, Blagojević 22, Buculjević 4. Nisu igrali: Gmitrović, Milutinović, Stojsavljević i Veljović. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама