Fudbal

Božović i Sikimić pred Voždovac

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

U Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ održana je još jedna konferencija za medije, a uoči utakmice Crvena zvezda – Voždovac koja će biti odigrana u dnevnom terminu, u subotu 28. novembra od 13 časova.

Predstavnicima medija obratili su se šef stručnog štaba Crvene zvezde, Miodrag Božović, i fudbaler Predrag Sikimić.
– Biće ovo još jedna utakmica nas protiv nas samih, kao i protiv statistike. Pobedili smo već 15 utakmica zaredom, i nekako se sada više borimo protiv sebe nego protiov protivnika. U Nišu smo pobedili zahvaljujući izvanrednoj borbi i zalaganju svih igrača, bez obzira na to što poštujemo Voždovac, ako budemo igrali onako kako mi možemo, trebalo bi očekivati našu pobedu – rekao je Miodrag Božović, koji nije zabrinut za kvalitet terena na kojima se će igrati u narednom periodu.

– Mislim da ne bi trebalo da bude toliki problem jer imamo dve utakmice na Marakani gde neće biti loš teren, mislim da neće biti ni na Banovom brdu, jedino može biti problema u Ivanjici.

Predrag Sikimić je upravo u dresu Voždovca uspeo da savlada tadašnjeg čuvara mreže Crvene zvezde, Predraga Rajkovića. Ipak, crveno-beli su načinili preokret, i započeli neverovatan niz pobeda koji i dalje traje.

– Još jedna utakmica u seriji i ja se nadam i 16. pobeda. Po mom mišljenju, Voždovac je jedan tvrd protivnik i sigurno neće doći spuštenog garda, tražiće svoju šansu, a na nama je da to stopiramo. Ako budemo na nivou koji pokazujemo već dosta dugo, mislim da nećemo imati nekih većih problema. Samopouzdanje koje poseduje ekipa nam daje za pravo da verujemo u pobedu jer je to jedini cilj za sutra. Jako poštujem ekipu Voždovca, ali ne želim ni da ih precenim. Doći će da igraju, uveren sam, sa dva klasična zadnja veza i tražiće šansu iz kontranapada jer imaju brze bočne igrače, to je sve što mogu da kažem – istakao je Sikimić.

Zvezdin trener je naglasio da ne želi da govori o imenima eventualnih pojačanja.

– Ne bih želeo da komentarišem imena pojačanja jer time pravim lošu uslugu nama pre svega. Ukoliko sve bude kako treba, u planu je da sada na zimu dovedemo dva kvalitetna igrača, i još dvojicu u maju ili junu, pred početak kvalifikacija. Jako mi je žao igrača koji ne igraju jer po prvi put sam naišao na grupu igrača koja trenira, ne igra i ne protestuje. Ima tu igrača koji bi u drugim ekipama sigurno imali vodeću ulogu, ali, nažalost, može da igra samo 11 na terenu i još nekolicina rezervi. Pokušaćemo da na jedan fin i korektan način nađemo rešenje za sve, da neke prosledimo na pozajmicu, a nekima pronađemo angažman u inostranstvu.

Prethodnih dana ponovo se pisalo i o finansijskoj situaciji u klubu.

– Mi nemamo upravu, tako da nemam kome da postavljam ultimatum. Samo upozoravam da ako se do 16. decembra ne isplati ono što se igračima duguje, može da se rasturi ova ekipa koja je pokazala da može da postigne dosta toga. Mislim da će se, ipak, naći načina da se igrači isplate do 16. decembra. Bez obzira na sve, mislim da niko ne razmišlja o parama dok igra. Videli ste kako su se radovali golovima u Nišu, kao da smo osvajali titulu, a ne igrali običnu utakmicu. Igrači su, tako mislim, a oni mogu da me demantuju, tu svi za jednog i jedan za sve, i sigurno neće biti nikakvih problema sa te strane, ali jednog momenta nešto mora da se desi i da se reši. Zvezda mora da finansira samu sebe, ne sme da čeka pomoć. Igranje svake godine u evropi je rešenje za Zvezdine probleme. Imali smo šansu pre dve godine da izborimo plasman u Ligu Šampiona, ali kada tada nije obezbeđena licenca, meni je sada mnogo sve sumnjivo ovo što se dešava – zaključio je „Grof“.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama