Rukomet Rukomet/Izveštaji

Rukometaši slavili protiv Jugovića

Izvor: www.sd-crvenazvezda.net

Rukometaši Crvene zvezde savladali su ekipu Jugovića u Beogradu rezultatom 32:30 (15:13) u 9. kolu Super lige Srbije i zadržali vođstvo na tabeli nakon prvog kruga takmičenja.

Crveno-beli su u finišu prvog poluvremena uspeli da anuliraju zaostatak od tri gola i povedu. Od 26. minuta nisu ispuštali vođstvo koje je početkom drugog poluvremena dostiglo pet golova razlike. Međutim, Jugović se brzo vratio u igru i pretio do samog kraja.

Gosti iz Kaća su bolje otvorili utakmicu i poveli sa 3:1 preko Lisice i Vrgovića, da bi ekipa Nenada Peruničića nešto kasnije napravila seriju od 3:0. Mrežu su zatresli Radosavljević, Babić i Mandić, pa su domaći poveli sa 6:5. Ekipa Jugovića je strpljivo čekala svoju šansu. Vrgović, Lisica i Travar bili su kreatori novog preokreta i najvećeg vođstva gostujućeg tima od 11:8 u 21. minutu.

Zvezda se tada trgnula iz letargije i napravila seriju od 4:0 za još jedan preokret. Ponovo su u glavnim ulogama bili Babić, Radosavljević i Mandić, a kada su im se u napadu priključili Damnjanović i Dragutinović rezultat je počeo da raste, da bi Mandić posle pogotka Selešija vratio dva razlike (15:13) za kraj prvog dela igre.

U nastavku crveno-beli ubitačnim ritmom uspevaju da pobegnu na +5 (21:16) u 38. minutu. Odbrana je zaigrala još sigurnije, Zlatanović je branio na visokom nivou, a Nikola Damnjanović je postigao važne golove u novoj Zvezdinoj seriji od 3:0. Gosti preko raspoloženog Beloša uspevaju da priđu na dva razlike, ali ekipa iz prestonice odbija njihov nalet novim golom Damnjanovića.

Da ni ovaj meč neće proći bez drame bilo je jasno u 52. minutu, kada rukometaši Jugovića uspevaju da smanje na 26:27. Do samog finiša gosti su disali za vrat lideru na tabeli, da bi crveno-beli u samom finišu uspeli da slome njihov otpor i sa dva gola u nizu pobegnu na 32:29 u 59. minutu.

Po sedam golova za pobednički sastav postigli su Nikola Damnjanović i Nenad Mandić, a po pet puta su mrežu pogađali Uroš Radosavljević, Dejan Babić i Aleksandar Dragutinović. Golman Dejan Zlatanović je odlično branio i ostavio sjajan utisak. U ekipi Jugovića najefikasniji je bio Nikola Vrgović sa 10 pogodaka, dok se Nemanja Beloš šest puta upisao u strelce.

Crvena zvezda – Jugović 32:30 (15:13)

Beograd – Dvorana: SC Šumice. Gledalaca: 200. Sudije: Nenadić (Mladenovac) i Stefanović (Beograd). Sedmerci: Crvena zvezda 3 (2), Jugović 5 (3). Isključenja: Crvena zvezda 8, Jugović 6 minuta.

Crvena zvezda: Janketić, Bojičić, Radosavljević 5, Dragutinović 5 (2), Damnjanović 7, Gačević, Antelj, Draškić, Stanković, Zlatanović, Todorović 2, Mandić 7, Babić 5, Slobodan Dimitrić 1, Leovac, Milutinović.

Jugović: Seleši 3, Vrgović 10 (2), Janjić, Lisica 4, Pavlović, Pokrajac 2, Karan, Vještica, Kurteš, Kočić, Vukovljak 1, Milosavljev, Ratković, Matić, Beloš 6 (1), Travar 4.

Zvezda je trenutno sama na vrhu tabele sa 15 bodova, a ukoliko Sloga ne pobedi na teškom gostovanju u Šapcu protiv Metaloplastike u sredu, crveno-beli će ostati usamljeni na čelu uoči 10. kola u kome gostuju protiv Radničkog u Kragujevcu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama