Фудбал Фудбал/Вести

Crvena zvezda – Zvijezda ’09 2:1 (1:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda – Zvijezda ’09 2:1 (1:1)

U prijateljskom susretu koji je odigran u ponedeljak, 23. novembra, snage su odmerili fudbaleri Crvene zvezde i Zvijezda iz Etno sela Stanišić.

Teren: Pomoćni teren stadiona „Rajko Mitić“
Gledalaca: 100
Sudija: Dejan Filipović (Beograd)

Crvena zvezda: Supić, Cvetković, Mbođ, Rendulić, Anđelković, Ahčin, Plavšić, Gavrić, Vered, Vieira i Jović.
Rezerve: Vićić, N. Jovanović, Ristić, Adžić.

Zvijezda ’09: Jović, S. Nikolić, Boljanović, Bogićević, Ćosić, Đokić, Novaković, Kostić, M. Spasojević, Vučić, Zekić.
Rezerve: Lakić, Babić, Topić, Stjepanović, Stevanović, Dražić, Eskić, Furtula, M. Nikolić, Hasanbašić, Avramović, Parmaković, Budečević, Šikuljak, Došlo, S. Spasojević.

Fudbaleri Crvene zvezde koji nisu nastupali, ili su imali manju minutažu protiv Radničkog, odigrali su prijateljski susret kako bi održali formu. Od prvog minuta bilo je jasno da su gosti izuzetno motivisani, i već u prvom napadu dosuđen je jedanaesterac nakon prekršaja koji je u kaznenom prostoru napravio Mamadu Mbođ. Supić je otišao na jednu, lopta na drugu stranu, tako da je naš tim faktički utakmicu počeo sa minusom od jednog gola. Gosti su mogli i da povećaju prednost nekoliko minuta kasnije, ali je pogođen spoljni deo mreže. Našim fudbalerima kao da je bilo potrebno vreme da se zagreju, ali ubrzo su „konce“ utakmice preuzeli u svoje ruke. Ređale su se prilike, ali pre svihJović i Vieira nisu imali sreće da u nekoliko navrata zatresu mrežu gostiju. To je, na kraju, uspelo Luki Joviću u 29. minutu nakon akcije i pokušaja Vieire – lopta je na kraju stigla do mladog napadača koji je šutirao u suprotan ugao i pogodio.

U drugom poluvremenu viđen je veliki broj izmena, naročito u gostujućoj ekipi. U našem timu su zaigrali i oporavljeni (nakon lakše povrede) Mihailo Ristić, Nikola Jovanović i Luka Adžić. Kako je vreme prolazilo, Crvena zvezda je uspevala da u potpunosti preuzme inicijativu, i šanse su se ređale. Nenad Gavrić, Mihailo Ristići Srđan Plavšić su zadavali dosta glavobolje svojim protivnicima, a borbeni Vieira, kao da nije prijateljska utakmica, nervirao se nakon svake greške koju bi napravio. Ipak, borbenost mu se isplatila u 68. minutu kada je nakon njegovog pokušaja asistencije lopta pogodila Boljanovića i skrenula ka mreži.

Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat ove u svakom smislu prijateljske utakmice, iako su do kraja Luka Jović i Luka Adžić imali priliku da još koji put zatresu mrežu.

Narednu utakmicu Crvena zvezda će odigrati u okviru 19. kola Superlige, u subotu 28. novembra protiv Voždovca ma stadionu „Rajko Mitić“.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама