Ватерполо Ватерполо/Извештаји

Zvezda nastavila crnu seriju u Regionalnoj ligi

Autor: CZBG; Izvor: vaterpolovesti.com

Vaterpolisti Crvene zvezde pretrpeli su sedmi poraz zaredom u regionalnom takmičenju. U drugom meču u Splitu, crveno-beli su izgubili od Mornara rezultatom 13:10. Posle prvog dela takmičenja u Regionalnoj ligi, odnosno posle devet odigranih mečeva, tim trenera Maljkovića nalazi se na osmom mestu na tabeli sa dve pobede i sedam poraza.

Splićani su poveli golom Gorete iz peterca, ali je ubrzo Nemanja Bakić izjednačio. Novo vođstvo domaćima doneo je već u sledećem napadu Antonio Buha. Da Zvezda na kraju prve četvrtine ne bude u zaostatku pobrinuo se Aleksandar Andrejević, koji je pogodio za 2:2 minut i po pre kraja prve deonice.

Posle pogotka Gluhaića, crveno-beli su napravili seriju 3:0 i golovima Repanovića, Bakića i Kolašinca za samo dva minuta stigli do prednosti od 5:3. Beograđani su i kasnije vodili sa dva gola prednosti, kada je bilo 6:4, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost, pošto je Mornar do kraja prvog poluvremena stigao do novog vođstva i sa golom prednosti otišao je na odmor – 7:6.

I u nastavku se igralo u serijama. Prvo su domaći stigli do „+2“, Zvezda je izjednačila, a onda su usledila tri pogotkaMornara, koji su do kraja meča uspešno održavali tu prednost.

Najefikasniji kod domaćih bio je Marino Čagalj sa četiri gola, koliko je postigao i vaterpolista Zvezde Aleksandar Andrejević.

U regionalnom takmičenju sledi dvomesečna pauza, a drugi deo počinje krajem januara, posle Evropskog prvenstva u Beogradu.

Mornar BS – Crvena zvezda 13:10 (2:2, 5:4, 4:3, 2:1)

Bazen Poljud. Sudije: Copić i Kontić. Igrač više: Mornar 12 (4), Crvena zvezda 10 (4).

MORNAR BS: Kačić (2 odbrane), Čagalj 4, Gluhaić 1, Goreta 3, Ćalić, Vrdoljak 1, Lozina, Buha 2, Visković 1, Burić, Dužević 1, Pejković, Šparada (5 odbrana), Butić.

CRVENA ZVEZDA: Kralj (9 odbrana), Jović, Repanović 1, Bakić 2, Radulović, Jovanović, Andrejević 4, Japundžić, Eškert, Tankosić 2, Todorovski, Kolašinac 1.

Tabela: Jug 27, Primorje 24, Jadran 21, Partizan 16, Mladost 16, Mornar 10, OVK POŠK 7, Crvena zvezda 6, Vojvodina 3, Radnički 2.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама