Ватерполо Ватерполо/Извештаји

Vaterpoliste skupo koštao očajan start u Splitu

Autor: CZBG; Izvor: vaterpolovesti.com

Vaterpolisti Crvene zvezde u devetom kolu Regionalne lige izgubili su na gostovanju u Splitu od domaćeg POŠK-a rezultatom 12:8. Crveno-bele je skupo koštao očajan start, pošto je domaćin poveo sa 5:0. Zvezda je uspela da izjednači, ali se POŠK u nastavu ponovo odvojio i do kraja čuvao prednost. U ostalim mečevima devetog kola, Partizan je bio siguran protiv Mornara u Splitu, Mladost je predvođena Bukićem pobedila Vojvodinu, Radnički je poražen od Primorja ubedljivim rezultatom, a Jug je bez problema savladao Jadran.

Poškovci su odlično otvorili meč i već posle tri minuta igre vodili su 4:0. Zvezda je u narednim minutima imala nekoliko šuteva ka golu domaćih, ali nije bilo golova. Usledio je novi pogodak POŠK-a, za 5:0 i tada je već bilo jasno da će crveno-beli teško do bodova na ovom gostovanju. Ipak, gostima je nadu vratio Aleksandar Andrejević, koji je u poslednjih 75 sekundi prve deonice postigao dva gola i tako smanjio na 5:2.

Posle minut i po igre u drugoj četvrtini Veljko Tankosić je dodatno smanjio razliku, a onda se dugo igralo bez golova. Nizali su se napadi i šutevi na obe strane, ali se mreža zatresla tek minut i 20 sekundi pre kraja prvog poluvremena, a Zvezda je zahvaljujući Andrejeviću prišla na samo gol zaostatka. Furioznu seriju crveno-belih prekinuo je Ante Ćorušić u poslednjem minutu drugog perioda – 6:4.

(Foto: Branislav T. Stojanović)

Golovima Bakića i Tankosića, u prva dva minuta treće deonice, Zvezda je stigla do izjednačenja. Ipak, iako su Beograđani napravili veliku seriju, nisu uspeli da povedu. POŠK se do kraja te četvrtine ponovo rezultatski odvojio i poveo sa 8:6. U poslednjih osam minuta ekipa iz Splita je najpre stigla do tri gola prednosti, ali su puleni trenera Maljkovića minut pre kraja utakmice uspeli da se vrate u igru, pošto su prišli na 9:8. Međutim, u završnici je POŠK postigao tri gola i stigao do sigurne pobede. Ćorušić i Andrejević su bili najefikasniji, sa po četiri gola, dok su po tri dodali Butić, odnosno Tankosić.

Splićani su ovom pobedom prestigli crveno-bele na tabeli. POŠK sada ima sedam bodova, a Zvezda šest.

POŠK – Crvena zvezda 12:8 (5:2, 1:2, 2:2,4:2)

Bazen Poljud. Sudije: Radićević i Adžić. Igrač više: POŠK 9 (7), Crvena zvezda 11 (5).

POŠK: Anić (13 odbrana), Lapins, Delić 1, Ćorušić 4, Gadža, Kurir, Rončević, Stipić 1, Bebić 2, Prižmić 1, Bego, Rejs, Sarić, Butić 3.

CRVENA ZVEZDA: Kralj (12 odbrana), Jović, Janković, Repanović, Bakić 1, Radulović, Jovanović, Andrejević 4, Japundžić, Eškert, Tankosić 3, Knežević, Todorovski, Kolašinac.

Tabela: Jug 27 (+1), Primorje 21, Jadran 21 (+1), Partizan 13, Mladost 13, Mornar 7, OVK POŠK 7, Crvena zvezda 6, Vojvodina 3, Radnički 2.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама