Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkaši

Pobeda odbojkaša Zvezde u novoj Hali sportova u Kraljevu

Autor: CZBG, izvor: http://www.wienerliga.org

Konačno! U novoj sportskoj dvorani u Kraljevu, otvorenoj početkom ove godine, odigrana je prva odbojkaška utakmica. I rivali su bili pravi, domaća Ribnica i šampionski sastav beogradske Crvene zvezde. Oko 1.000 gledalaca je došlo u grandiozno zdanje na desnoj obali Ibra da uživa u čarima magične igre na mreži.

Početak meča pripao je domaćima, igrali su jako dobro puleni Boška Mačužića, Vilimanović je bio nepogrešiv na servisu, Okošanović i Milovanović sigurni na mreži, a Močić i Adamović u polju.

Poveli su „musketari” 5:2, Zvezda uhvatila priključak na 9:9,a na tehnički tajm aut se otišlo sa vođstvom domaćih 12:11. Kad je Ribnica povela 15:12 niko nije mogao ni da pretpostavi da će to biti poslednje vođstvo domaćih.

Gosti su tada počeli da igraju, duga serija servisa Okolića i odličan Blagojević u napadu i za čas je na semaforu stajalo 16:22. Do kraja ovog dela igre Ribnica je uzela još samo dva poena – 18:25.

Crveno-beli su bolje počeli drugi set, brzo su poveli 1:4, ali je domaćin uspeo da se brzo vrati u meč. Izjednačenje je stiglo pri rezultatu 7:7,a potom su domaći i poveli 10:9 i na tehnički taj aut otišli sa prednošću od 12:10.

Posle servisa Ilića domaći su duplirali prednost što je nateralo Kobiljskog da zatraži prvi trenerski tajm-aut. Urodio je plodom jer su gosti vezali četiri poena za izjednačenje, pa su usledile i prve izmene u Ribnici.

To nije trglo pulene Boška Mačužića, pa je pri vođstvu gostiju od 15:17 usledio i tajm aut stratega Kraljevčana. Usledila je rezultatska klackalica u kojoj su jače nerve imali odbojkaši Zvezde iskoristivši drugu set loptu 24:26.

U trećem setu bilo je vidljivo zalaganje domaćina da ostane u meču i težnja gostiju da sve završe bez izgubljenog seta. Na tehničkom tajm-autu crveno-beli su imali minimalnu prednost 11:12 koju su ljubomorno čuvali i konstantno uvećavali.

Bilo je jasno u tim trenutcima da je domaćin nemoćan za jači otpor i samo se čekao konačan kraj, a on je usledio posle ispucanog auta Usiljanina za konačnih – 16:25.

Ribnica – Crvena zvezda 0:3 (18:25, 24:26, 17:25)

Hala sportova u Kraljevu. Gledalaca: 1.000. Sudije: Aleksandar Petrović (Užice) i Ivan Lazarević (Šabac). Trajanje meča: 70 minuta.
RIBNICA: Ilić 2, Okošanović 17, Adamović 5, Ćosić 3, Vilimanović 1, Milovanović 9, Močić (libero), Usiljanin, Pavlović 1, Seizović, Marković, Paunović. Trener: Boško Mačužić.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 8, Škrbić 6, Stojsavljević 3, Munćan 7, Blagojević 14, Buculjević 3, Jevtić (libero), Jakovljević 8, Đurđević, Gmitrović, Milutinović, Veljović. Trener: Dragan Kobiljski.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama