Fudbal Fudbal/Omladinski pogon

Omladinski pogon: het-trik Romanića za omladince, trijumfovali i kadeti

Autor: CZBG, izvor: ”Sportski žurnal”

Omladinci:

13. kolo – zaostala utakmica:

Zaslužen trijumf nada crveno-belih, a meč je obeležio Lazar Romanić sa tri izvanredna pogotka. Gosti iz Jagodine imali su dve dobre prilike, u 10. minutu Nemanja Ivanović nije dobro reagovao pa je golman stanković otklonio opasnost. Nekoliko minuta kasnije u prilici je bio njegov prezimenjak Igor, ali se ponovo istakao golman Zvezde Aleksandar Stanković. Posle akcije Đurića, lopta je došla do Romanića i ovaj je sa nekoliko metara sproveo loptu u mrežu. U obostrano otvorenoj igri sa obe strane bilo je još nekoliko prila do kraja poluvremena, ali rezulta se nije menjao. Ofanziva Crvene zvezde u nastavku brzo je urodila plodom. Posle dobrog centaršuta Lazar Tufegdžić je pogodio prečku, dva minuta kasnije, sjajna kombinacija i idealan centaršut Cvetkovića, Romanić je bio na mestu i udarcem glavom pogodio mrežu. Posle drugog gola sve koce igre preuzela je Zvezda. Ponovo mombinacija Cvetković – Romanić i 3:0.

Crvena zvezda – Jagodina 3:0 (1:0). Gledalaca: 150. Strelac: Romanić u 16, 55. i 63. minutu. Crveni karton: Tufegdžić (Zvezda)

Stanković, Petrović (60. Jovanović), Pejović, Vasiljević, Vuković (78. Čitaković), Crnadak (85. Stojanović), Tufegdžić, Cvetković (85. Platiša), Đurić (62. Kovač), Adžić (73. Filipović), Romanić.

Igrač utakmice: Lazar Romanić (Zvezda).

Kadeti:

13. kolo – zaostala utakmica

Domaćini su počeli ofanzivno, krenuli u akciju preko Luke Ilića i Dejana Joveljića, a u nameri da spreči dalji prodor, sa ivice kaznenog prostora levi ugao svoga gola pogodio je Lazar Patić. Golman Nikola Simonović nije uspeo da reaguje, jer nije očekivao takav razvoj situacije.Pokušavali su gosti da izjednače, ali su crveno-beli imali dobro postavljenu liniju odbrane. U drugom delu mirnija igra, nije bilo atraktivnih poteza i akcija. Lepu šansu imali su, u poslednjim trenutcima utakmice Jagodinci, posle prodora po sreini, Luka Milosavljević je bio ispred golmana, ali sačekao je da mu se pridruže saigrači i akcija je propala.

Crvena zvezda – Jagodina 1:0 (1:0). Gledalaca: 150. Strelac: 1:0 Patić (ag. 12).

Kostić, Bogdanović, Milunović (46. Rakić), Jokić, Terzić, M.Z.Nikolić, Perić (55. Gačić), Vukmanović (52. Sićović), Ilić (86. Lazinica), Tomašević (74. Puzić), Joveljić (70. Galečić).

Igrač utakmice: Aleksa Terzić (Zvezda)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama