Blog Košarka

A moglo je bolje…

Autor: CZBG

“Sve će to, o mila moja, prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš…”

Upravo ovim rečima, iz poznate pesme Bijelog dugmeta, navijači Crvene zvezde nekako vidaju strazburške rane koje su se sinoćnjim porazom od istoimene ekipe (a sve nakon vodstva od 21 poena razlike) ponovo otvorile.

Naime, pre tačno 10 godina fudbaleri Crvene zvezde su imali fantastičnu priliku da prezime u Evropi. Otišli su tada na megdan francuskom Strazburu u nadi da će pobedom prezimiti u Evropi i tako napraviti iskorak ka dobrim razultatima koji su sve više počeli da izostaju nakon slavnog uspeha u Bariju.

Odlično je Zvezda tada krenula. Povela je sa 2:0 golovima Baste i Đokaja. Imali su crveno-beli momci sve u svojim rukama, ali nisu uspeli. U poslednjih 10 minuta Zvezda je ušla sa rezultatom 2:0 ali su domaći nakon grešaka naših igrača uspeli da izjednače na 2:2 i tako eliminišu naše momke. Bilo je to veoma tužno veče za sve zaljubljenike u crveno-bele boje.

[youtube id=”C45hDs3pB1w”]

Nadali su se sinoć svi Zvezdini navijači da se ono bolno ispadanje u Evropi pre 10 godina može izlečiti pobedom košarkaša. Nadu za to podgrevala je pobeda u prethodnom kolu protiv favorizovanog Bajerna u Minhenu. Pobedom protiv Strazbura našim košarkašima bi se širom otvorila vrata za prolazak u Top16 fazu i sve je bilo podređeno tome. Pobeda bi zalečila neke bolne poraze u Evroligi i ABA ligi, a i dala bi polet momcima pred susret sa slavnim realom.

Krenuli su naši momci fantastično, baš kao i fudbaleri pre 10 godina. Kvinsi i Simonović su zatrpavali koš domaćina sa svih strana. Na poluvreme se otišlo sa velikih +18. Početkom 3/4 naši momci su čak povećali prednost na ogromnih 21 razlike. Ali onda je nastupio neverovatan pad. Baš kao što su fudbaleri onomad prokockali sve u poslednjih 10 minuta, tako su i košarkaši prokockali sve u poslednjim trenutcima meča i izgubili dobijenu utakmicu.

Za sve nas koji živimo za Zvezdu, bio je ovo težak udarac. Otvorila se ponovno strazburška rana…stavljena je so na istu, i ona još uvek peče.

A nadali smo se da je moglo biti bolje. Sada se samo nadamo da će sve to prekriti ruzmarin, snegovi i šaš.

[youtube id=”9jvc0pIf588″]

2 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

  • Hteo bih da kazem nesto o igracu oko koga se sada sve vrti i zasniva igra Zvezde.Naime, Jovic kao igrac ima sve predispozicije da bude vrhunski igrac. Fa ntastican u odbrani , fantastican asistent. Ali…po kos protivnika je apsolitno bezopasan. Zvezdi nedostaje 10-15 koseva koje on mora da da na svakoj utakmici. Imam utisak ponekada, narocito kada se dvoumi na ziceru, ili kada na ziceru asistira nekome, da ima strah od promasaja.Ako bi popravio taj nedostatak i postao drcniji u napadu da bi vrhunski. Za sada je samo odlican.

Skoči na traku sa alatkama