Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице

Odbojkašice Zvezde u četvrtfinalu Kupa Srbije

Izvor: www.okcrvenazvezda.com

Odbojkašice Crvene zvezde plasirale su se u četvrtfinale jubilarnog 50. Kupa Srbije za seniorke pošto su savladale Smederevo sa 1:3, po setovima 23:25, 13:25, 27:25, 15:25.

Crveno-bele su opravdale ulogu favorita i zabeležile su trijumf u Smederevu, protiv vrlo nadahnute ekipe. Bez opterećenja rezultatom domaća ekipa je pružila snažan otpor izabranicama Aleksandra Boškovića.

Posle veoma dobrog početka meča i visokog vođstva koje je na drugom tehničkom tajm autu iznosilo osam poena, crveno-bele su dozvolile domaćinu da se vrati u meč. Ipak, Smederevo nije imalo snage za potpuni preokret, pa je Zvezda povela sa 23:25.

Na startu drugog seta se vodila velika borba sve dok Crvena zvezda serijom od sedam poena pravi razliku i dolazi do 11:20. Do kraja seta naše odbojkašice su prepustile domaćinu samo dva poena i sa 13:25 udvostručuju svoje vođstvo.

Imale su vođstvo naše odbojkašice u trećem setu. Ono je iznosilo u pojedinim trenucima i četiri poena prednosti. Došle su i do dve meč lopte, ali ih nisu iskoristile. Smederevo je uspelo da izjednači, preokrene, a onda i smanji Zvezdino vođstvo – 27:25.

U četrvom periodu igre crveno-bele su uspele da posle prvog tehničkog tajm auta rezultatski pobegnu domaćinu, a potom su postepeno povećavale vođstvo. Na kraju, teže od očekivanog, su zabeležile trijumf i obezbedile plasman među osam najboljih ekipa u Kupu – 15:25.

Odličnu partiju pružila je Katarina Čanak koja je osvojila 21 poen. Vesna Đurišić je osvojila 17, a Anastasija Sekulić 12 poena. Kod domaćih se istakla Bojana Bučevac sa 17 poena.

Naredni meč odbojkašice Crvene zvezde igraju protiv Železničara, u okviru 6. kola Viner Štetiše lige, u subotu 21. novembra od 19 časova u Hali sportova u Lajkovcu.

Smederevo – Crvena zvezda 1:3 (23:25, 13:25, 27:25, 15:25)
Dvorana: Smederevo. Gledalaca: 200. Sudije: Ivana Marković i Svetlana Zotović. Trajanje meča: 104 minuta.
SMEDEREVO: Mitrović 10, Vidaković, Raković (libero), Žikić, Bučevac 17, Stevanović 13, Mirković 12, Jeremić 6, Jovanović 1, Radovanović, Popović 2. Nije igrala: Živović. Trener: Milan Paunović.
CRVENA ZVEZDA: Đurišić 17, Sekulić 12, Čanak 21, Marinković 9, Rosić (libero), Radmilović, Jakšić, Milenković 9, Tasić, Pucarević 4, Kecman 1, Zlatić (libero). Trener: Aleksandar Bošković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама