Фудбал Фудбал/Вести

Veto na odlaske iz Crvene zvezde do 31. avgusta!

Izvor: Večernje Novosti

Svi klubovi zainteresovani za naše vodeće igrače znaju za stav koji je UO jednoglasno doneo, rekao je predsednik Svetozar Mijailović

 Aleksandar Katai

CRVENA zvezda će novac za UEFA licencu i život naći mimo prodaje igrača, stav je Upravnog odbora kluba! Trener Miodrag Božović, generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Blažo Raosavljević, napravili su spisak fudbalera koji nisu na prodaju sve do 31. avgusta 2016. godine, a UO ga je jednoglasno usvojio.

Ta odluka je svojevrsni kišobran na “pljusak” ponuda iz Evrope i sveta koji se sručio u poslednjih mesec dana, pre svega na okosnice tima Marka Grujića i Aleksandra Kataija.

– Stavljen je veto za odlaske veće grupe fudbalera do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona 31. avgusta 2016. godine. To je stav Upravnog odbora kluba, i svi klubovi koji su zainteresovani za trenutno naše vodeće igrače, Grujića, Kataija i ostale, znaju za taj uslov – potvrđuje predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Lider Superlige nalazi se trenutno u koliziji takve odluke i finansijke situacije gde su neophodna dva miliona evra do kraja godine, a ukupno pet miliona evra do marta 2016. da bi se dobila UEFA licenca i klub živeo, igrači i zaposleni primali plate.

– Nadam se da smo vrlo blizu da finansije rešimo mimo prodaje igrača, mada ne odbacujem mogućnost da se pojavi klub iz inostranstva koji bi već sada kaparisao i platio određenu sumu za nekog od fudbalera, i to po našim uslovima, odnosno da ih dobiju tek na leto 2016. godine. Naravno, živimo u teškim vremenima, život je nepredvidiv i sve je promenljivo. U ovom času mi se držimo naše odluke verujući da ćemo pronaći adekvatno rešenje, jer znamo da nas samo rezultatski uspesi i plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope vode ka prosperitetu – zaključio je Mijailović.

Veto stoji, ali postoje i “ponude koje se ne odbijaju”, rekao je nedavno direktor Zvezdan Terzić. Kolike su one zavisiće prvenstveno od toga hoće li crveno-beli uspeti da reše finansijske probleme mimo prodaja igrača.

NEOPHODNA POJAČANjA

ZVEZDA mora i da se pojača, a sportski sektor i pre svih trener Miodrag Božović imaju jasan plan koliko im fudbalera nedostaje, kao i kog profila i kvaliteta moraju da budu.

– Ako bismo zadržali gro sadašnjeg tima, doveli po dvojicu igrača na zimu i na leto, mogli bismo sigurno da kažemo da ćemo osvojiti titulu i pokušati da uđemo u Ligu šampiona – istakao je nedavno Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама