Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Strazbur je u boljoj poziciji od nas

Izvor: Večernje Novosti

Francuzi su pokazali da se radi o ozbiljnom timu koji može da savlada svakog protivnika, pa i Real i Fenerbahče, i to poprilično ubedljivo i lako – kaže trener Zvezde

 Dejan Radonjić foto: Arhiva VN

Košarkaši Crvene zvezde Telekom otputovali su u sredu u ranim jutarnjim časovima preko Štutgarta u Strazbur, gde ih u četvrtak u dvorani Renus Sport, očekuje duel sa francuskim vicešampionom Strazburom.

Izabranike trenera Radonjića očekuje vrlo težak meč, protiv ekipe koja je posebno na svom parketu, pokazala da je u stanju da pobeđuje i favorite i kandidate za Fajnal For, poput Fenerbahčea i Reala.

– Pre početka takmičenja u Evroligi, Strazbur je analiziran kao neko ko u ovoj grupi treba da bude „samo” učesnik. Mi smo prvi meč odigrali dobro, čak i odlično, nadigrali smo ih u potpunosti. Međutim, nakon tog prvog meča Strazbur je pokazao da se radi o ozbiljnom timu koji ima ozbiljan kvalitet, i koji može da savlada svakog protivnika, pa i Real i Fenerbahče, i to poprilično ubedljivo i lako –rekao je strateg srpskog i regionalnog prvaka Dejan Radonjić.

Trener crveno-belih istakao je da beogradski tim ide u goste ekipi koja se nalazi u dobrom trenutku.

– Sada su ozbiljni kandidati za TOP 16 fazu i u boljoj poziciji od nas, u smislu da nisu igrali prvenstvenu utakmicu tokom vikenda, i da potpuno spremni i odmorni dočekuju ovaj duel, što kod nas nije slučaj. Želimo da odigramo dobru utakmicu, da budemo konkurentni, i na prvom mestu kompletniji, ali u ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću da kažem u kolikoj meri ćemo moći da računamo na kapitena Branka Lazića – rekao je Radonjić.

Zvezda je na početku nove sezone u Evroligi slavila sa 81:59. Ekipa će tokom boravka u Francuskoj, biti smeštena u hotelu „Hilton Strazbur”, predviđena su dva treninga u Strazburu, a ekipa se u Srbiju vraća već u petak u prepodnevnim časovima.

Скочи на траку са алаткама