Рукомет Рукомет/Извештаји

Brejk crveno-belih rukometaša u Požarevcu

Izvor: www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde slavili su na jednom od najtežih gostovanja ove sezone. Crveno-beli su stigli do pobede u Požarevcu rezultatom 29:28 u neizvesnom finišu i tako ostali na čelu tabele. Domaći nisu iskoristili sedmerac devet sekundi pre kraja, jer je Dejan Zlatanović odbranio udarac Marka Čavaljuge i postao junak utakmice, tako da je ekipa Nenada Peruničića uspela da ispravi kiks iz prošlog kola.

Utakmica je bila vrlo zanimljiva, a Zvezda je konstantno vodila od 22. do 54. minuta, kada su Požarevljani uspeli da izjednače, iako su u jednom trenutku bili u zaostatku od sedam golova.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu tokom prvih 15 minuta, kada je mnogo puta rezultat bio izjednačen. Pilipović sa jedne, i Dragutinović sa druge strane, bili su zapaženi u napadu, da bi beogradski tim golovima Radosavljevića i Babića uspeo da se odvoji na dva razlike (11:9) u 17. minutu. Bila je to prva prednost jedne ekipe veća od jednog gola. Požarevac je ubrzo izjednačio preko Alčakovića i Zbiljića, a zatim je Crvena zvezda serijom od 3:0 uspela da povede sa 15:12 u 24. minutu. Prednost od tri gola održana je zahvaljujući Dejanu Babiću, koji je u finišu prvog poluvremena dva puta pogodio mrežu za 17:14.

U nastavku je viđena Zvezdina rapsodija, pa je serijom od 5:0 gostujući sastav otišao na 22:15 u 38. minutu sa po dva pogotka Mandića i Babića. Opijeni velikom zalihom, crveno-beli su se malo opustili, što je uporna ekipa Požarevca odmah kaznila serijom od 4:0 i smanjila na tri gola zaostatka.

Efikasni trio Beograđana Mandić-Dragutinović-Babić, održavao je razliku od dva do tri gola sve do finiša, kada Đorđe Todorović postiže gol, a zatim kapiten Požarevca i nekadašnji član Zvezde, Marko Čavaljuga donosi izjednačenje (27:27) u 54. minutu. Momci sa Marakane su se ipak bolje snašli u finišu i golovima Dragutinovića i Gačevića stigli do 29:27 u 59. minutu. Pilipović je smanjio na 28:29, a zatim je i sreća poslužila Zvezdu, jer Požarevljani nisu realizovali sedmerac devet sekundi pre kraja utakmice. Naišli su na prepreku u vidu crveno-bele hobotnice Dejana Zlatanovića.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Aleksandar Dragutinović i Dejan Babić sa po osam pogodaka, dok je Nenad Mandić sedam puta zatresao mrežu. Kapiten Darko Todorović je odlično organizovao igru, iako se nije upisao u strelce. Na teren su se vratila i braća blizanci, Stanko i Slobodan Dimitrić, posle pauze od godinu dana zbog teških povreda. U redovima Požarevca devet golova je postigao Aleksandar Pilipović, Marko Čavaljuga sedam, a Đorđe Todorović šest.

Požarevac – Crvena zvezda 28:29 (14:17)

Dvorana: SC Požarevac. Gledalaca: 721. Sudije: Stojković (Niš) i Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Požarevac 7 (5), Crvena zvezda 4 (3). Isključenja: Požarevac 12, Crvena zvezda 12 minuta.

Požarevac: Đorđević (6 odbrana), Pilipović 9 (1), Zbiljić 1, Alčaković 4, Sabelnik, Veljković, Lončarski, Stevanović 1, Čavaljuga 7 (4), Marić, Minić, Knežević, Đ. Todorović 6, P. Todorović (4 odbrane, 1 sedmerac), Zdravković, Miljojković.

Crvena zvezda: Bojičić, Radosavljević 2, Dragutinović 8 (3), Damnjanović 1, Gačević 3, Stanko Dimitrić, Antelj, Draškić, Stanković, Zlatanović (5 odbrana, 2 sedmerca), D. Todorović, Mandić 7, Babić 8, Slobodan Dimitrić, Leovac, Milutinović.

Nakon osmog kola Crvena zvezda drži prvo mesto sa 13 bodova i boljom gol razlikom od Sloge. U sledećoj rundi takmičenja crveno-beli dočekuju ekipu Jugovića, ali pre toga igraju utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije u grupi Centar, jer u sredu od 18 časova dočekuju Obilić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама