СДЦЗ

Milica Nikolić šampionka Evrope za mlađe seniore

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Milica Nikolić (do 48 kg) reprezentativka Srbije i uzdanica Crvene zvezde ispisala je nove zlatne stranice sportske istorije. Trijumfom na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Bratislavi oduševila je sve ljubitelje džudoa u Srbiji. Posle medalja sjajnih Jovane Rogić i Aleksandra Kukolja na EP za mlađe seniore u Sarajevu, po prvi put u istoriji srpskog džudoa Milica Nikolić osvaja šampionsku titulu.

Na Starom kontinentu u konkurenciji mlađih seniorki do 48 kilograma, Nikolićeva je dokazala da je neprikosnovena.Onako kako smo i očekivali Milica Nikolić je počela učešće na evropskoj smotri. Premijerni meč sa Austrijankom Katarinom Tanzer rešila je maksimalnim učinkom 10:0. U drugom meču odličnu džudoku, Mađaricu Reku Pup, na vazari je eliminisala iz takmičenja. U duelu koji je vodio u polufinale sa Cintom Garsia Mesom (Španija) srpska šampionka nije rizikovala. To najbolje govori i rezultat od 10:0. Veliko finale i pitanje ko je nova šampionka Evrope, Milica Nikolić rešila je ekspresno u borbi sa Noa Minsker iz Izraela. Samo pet sekundi je Milica Nikolić dozvolila protivnici da se nada. U munjevitoj akciji, u kojoj je kontrirala Minsker, Nikolićeva je bacila na tani otoši i osvojila zlatno odličje.

– Moj osmeh najbolje govori. Presrećna sam jer je ovo veliki uspeh. U našem sportu nema lakih protivnika ni lakih mečeva. Za ovo sam se dugo pripremala i radila. Hvala svima na podršci porodici, Crvenoj zvezdi, Džudo savezu Srbije – rekla je Milica Nikolić, šampionka Evrope.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама