Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Brazilci kaznili Zvezdine greške u Razgradu (video)

Izvor: Sajt B92

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su prvi put posle 15 uzastopnih pobeda, bolji je bio Ludogorec 3:1 (2:0), u prijateljskom meču u Razgradu.

foto: StarSport

Kombinovai tim crveno-belih je brojnim greškama u odbrani omogućio sva tri gola Bugarima, koji su postizali brazilski fudbaleri.

Lokalni šampion, koji ima samo jednu pobedu u poslednjih pet mečeva, vodio je 2:0 posle samo 12 minuta, Zvezda je smanjila početkom drugog dela evrogolom Donalda Mičela, ali devet minuta pre kraja domaćin potvrđuje trijumf.

Miodrag Božović dao je u “Ludoj šumi” šansu igračima sa slabijom minutažom, kao i nadama iz omladinskog pogona. Međutim, u roku od pet minuta Mbođ i Donald prave dve katastrofalne greške koje u veliku prednost za Ludogorec pretvaraju Marselinjo i Kafu.

Zvezda je u nastavku meča dostojno parirala u Razgradu, ali je Stojanov zaustavio tri pokušaja glavom, dok nije imao posle kod šuteva sa distance. Ipak, u trećem minutu drugog dela Donald se iskupljuje za grešku iz 12. minuta, te sjajnim pogotkom sa 20-ak metara smanjuje rezultat.

U nastavku meča se vodila borba u sredini terena, uz česte faulove i brojne izmena, da bi devet minuta pre kraja novu konfuziju Zvezdine odbrane iskoristio još jedan Ludogorecov Brazilac, Afini, te stavio tačku na ovaj meč pred oko 2.000 navijača u “Ludoj šumi”.

Nakon reprezentativne pauze Zvezda sledećeg vikenda gostuje niškom Radničkom, u 18. kolu Superlige Srbije, gde ima 16 bodova više od najbližeg pratioca Borca, a čak 21 od branioca titule i najvećeg rivala Partizana.

Prijateljska:
Ludogorec – Crvena zvezda 3:1 (2:0)
Marselinjo 7, Kafu 12, Afini 81 Donald 48

Ludogorec: Stojanov – Pimienta, Vitinja, Terzijev, Aleksandrov – Djakov, Afini, Marselinjo, Vanderson, Lukoki – Kafu

Crvena zvezda: Supić – Cvetković, Pavićević, Mbođ, Ibanjes – Donald, Ristić (Ilić 79′), Srnić (Vered 46′), Stojanović, Matos (Adžić 89′) – Sikimić

Tok meča:

foto: crvenazvezdafk

Ekipe su krenule ofanzivno od početka meča, u prvih pet minuta imale po korner, da bi Ludogorec poveo u sedmom.

Mbođ je napravio početničku grešku prilikom povratne lopte za Supića, loptu krade Vanderson koji pronalazi Marsela Nasimenta da Kostu – Marselinja, a ovaj lagano trese mrežu crveno-belih (1:0).

Samo pet minuta lider Superlige je poklonio još jedan gol. Ovaj put je Donald izgubio loptu na dvadesetak metara od gola, a napadač Ludogoreca Žonatan Kafuimao lak posao ispred Supića (2:0).

[youtube id=”89jdfAVlqiY”]

Nakon toga Zvezda preti preko Sikimića, čiji šut glavom sa šest metara brani Stojanov, a potom Ibanjes sa 20-ak metara gađa pored gola. U sledećem napadu Ludogorec je imao novu gol šansu, opet posle greške Mbođa, ali Marselinjo nije uspeo da iskoristi i ovaj poklon, šutira pored gola.

Nakon desetak minuta mirne igre Zvezda je ugrozila gol rivala preko Stojanovića, koji nije uspeo da iskoristi centaršut Cvetkovića sa desne strane, Stojanov lako hvata loptu. Usledilo je desetak minuta bolje igre domaćina, oba puta je Marselinjo izigrao odbranu Zvezde, ali ga je prvo zaustavio Cvetković, a potom i Supić.

U završnici poluvremena Stojanov je i treći put zaustavio udarac igrača Zvezde glavom, ovaj put je ukrotio pokušaj Srnića sa desetak metara udaljenosti.

[youtube id=”bn2MB5DBm0I”]

Božović je napravio jednu izmenu na poluvremenu, umesto Srnića uveo je Vereda, a u prvom napadu Ibanjes je opet okušao šut sa distance, opet bez rezultata.

Ipak, u trećem minutu drugog dela igre Zvezda smanjuje rezultat. Donald se iskupljuje za grešku kod drugog gola, lažnjakom se oslobađa čuvara na oko 25 metara, a onda sjajnim udarcem sa dvadesetak šalje loptu pod prečku nemoćnog Stojanova (2:1).

Pet minuta kasnije Ludogorec stvara novu šansu, ali Supić pravovremeno istrčava i uništava sjajnu priliku Kafuu. Pola sata pre kraja Stojanoviću se otvorio prostor za šut sa ivice kaznenog prostora, ali on loptu šalje preko gola.

Nakon male čarke između Pavićevića i Bugara, domaćim je imao odličnu šansu, ali je Mbođ ovaj put dobro reagovao i glavom sprečio treći pogodak rivala.

Zvezda preuzima inicijativu sredinom drugog poluvremena, Ristić i Stojanović opet prete sa distance, ali ni ovaj put nisu uspeli da konkretno ugroze gol Stojanova.

[youtube id=”Ql7fWcYv4UY”]

Usledio je miran period igre isprekidan brojnim faulovima, zbog koji su po žuti karton dobili Ibanjes, Mbođ i Donald, a šansu dobio 16-godišni Luka Ilić.

Devet minuta pre kraja Bugarin rešavaju pitanje pobednika. I treći gol Ludogorec je postigao posle greške crveno-belih, ovaj put loše je loptu ispucao golman Supić nakon konfuzije u odbrani i loše povratne lopte, a Lukas “Saša” Afini pogodio mrežu (3:1).

Minut pre kraja Božović ubacuje još jednog omladinca, šansu dobija 17-godišnji Luka Adžić umesto Matosa, u nadoknadi vremena Mbođ spasava tim novog gola, pa Ludogorec dobija utakmicu sa 3:1.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама