Кошарка Кошарка/Вести

Rebić za B92: Ne čitam komentare

Izvor: B92

Mladi plejmejker Crvene zvezde Nikola Rebić kaže za B92 da ne čita komentare na internet portalima, bili oni pozitivni ili negativni.

Dvadesetogodišnji Rebić odigrao je veoma važnu ulogu u značajnoj pobedi crveno-belih na gostovanju Bajernu u Minhenu, ubacio je 11 poena (1/1 za dva, 3/5 za tri), uključujući i dve važne trojke kada se rezultat lomio.

Kako da ne, svakako da znači, svaka dobra utakmica znači za mladog igrača i samopouzdanje. koje je možda i najvažnije. Što se komentara tiče, ne čitam ni dobre, ni loše… Jednostavno ih ne čitam, bez obzira da li rezultati bili povoljni ili ne. Totalno se isključim, slušam samo šta mi govore saigrači i moji najbliži drugari, a ove ostale stvari me ne interesuju. Radim vredno, fokusiran sam na trening i to je to“, jasan je Rebić.

Ekipa Dejana Radonjića ostvarila je veoma važan trijumf u borbi za Top 16 fazu, koja sada ima skor od dva trijumfa i tri poraza, pa posle pet odigranih kola deli četvrtu poziciju na tabeli upravo sa Bavarcima.

Rebić je u prvom poluvremenu pružio nešto slabiju partiju, ali ga to nije sprečilo da u drugih dvadeset minuta bude jedan od junaka slavlja.

StarSport

Veoma bitna pobeda za nas, pogotovo što je ostvarena u duelu sa Bajernom, što se kasnije može ispostaviti kao veoma važno. Takođe, važna je i razlika kojom smo pobedili. Opet, niko nije verovao u ovu pobedu – samo mi, pogotovo posle povrede Gala Mekela i Branka Lazića u prvom poluvremenu. To je stvorilo dodatno opterećenje u drugom delu igre, ali nas je sve to nekako ‘skupilo’, pokazali smo karakter i na kraju zasluženo pobedili“, dodao je osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlade.

Za kraj, Rebić je istakao da se raduje što ponovo ima priliku da radi sa Markusom Vilijamsom, istakvaši da je mnogo naučio od američkog kolege tokom prošle sezone.

Sigurno je da mi dosta znači, kako Vilijevo prisustvo, tako i Stefanovo (Jović). Obojica su pre svega izvanredni momci, koji žele i hoće da prenesu znanje na nas mlađe. Od Vilijamsa sam prošle sezone ‘pokupio’ dosta stvari, kao i od Jovića, i drago mi je da se vratio jer je milina radiiti sa njima“, zaključio je Rebić za B92.

Zvezda u narednom kolu gostuje Strazburu u Francuskoj, dok će Bajern biti domaćin Fenerbahčeu.

Скочи на траку са алаткама