Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: “Herojska pobeda”

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Izjave nakon meča u Minhenu, trenera Dejana Radonjića i Kvinsija Milera.
Košarkaši Crvene zvezde Telekom zabeležili su veliku pobedu u Minhenu, a trijumf od 90-79 i povratak crveno-belih u igru, uz ogromne probleme sa povređenim i odsutnim igračima, posebno daju na težini ovom trijumfu.
Nakon utakmice, trener crveno-belih Dejan Radonjić nazvao je ovakvu pobedu “herojskom”:
“Sigurno da nakon tri teška poraza od Reala, Himkija i Fenerbahčea, nije bilo lako i jednostavno igrati protiv Bajerna, uz sve probleme koje smo imali. One od prvog dana, i ove nove, a to su povreda Mekela, i povreda Lazića, na koga nismo mogli da računamo veći deo utakmice. Zato bi nazvao ovu pobedu “herojskom” uz ove okolnosti koje sam nabrojao, i to na gostujućem parketu” rekao je trener Crvene zvezde i dodao da je dobar početak meča, dao igračima dodatno samopouzdanje:
“Počeli smo dobro u oba pravca, što nam je donelo dodatno samopouzdanje. Bajern je očekivano u nastavku počeo da pritiska, i doveo nas je u jedan lošiji period igre. Međutim, kada se očekivalo da padnemo, i zbog skraćene rotacije u kojoj nismo imali Branka Lazića, igrači su odgovorili još čvršćom i boljom igrom u oba pravca. Problem nam je jedino pravio Bajernov skok u napadu,ali smo imali i šut spolja, pogodili neke važne trojke i na kraju došli, do, ponavljam, herojske pobede” rekao je prezadovoljni trener crveno-belih.
Kvinsi Miler: “Samo je bilo potrebno da se držimo zajedno kao tim, i da držimo naš nivo igre bez padova. Jako smo srećni zbog ove pobede. Igrali smo jako dobru odbranu, i to je bio ključ. Imali smo loših utakmica, ali mislim da možemo da preokrenemo ovu situaciju u našu korist, i da se približimo ulasku u TOP 16 fazu Evrolige. Samo želimo da nastavimo da igramo dobro, i da iskoristimo ovaj trenutak kao zalet u nastavku sezone”
Košarkaši Crvene zvezde Telekom naredni meč igraju u nedelju od 17 časova protiv Igokee u 10.kolu ABA lige jtd, dok ih u Evroligi očekuje još jedno gostovanje Strazburu u Francuskoj, pre dve vezane utakmice u hali “Pionir” protiv Reala i Himkija.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама